Witam! Jest to mój pierwszy post na forum, wcześniej raczej czytałem niż pisałem...
Od 4 miesięcy mam Golfa 3 CL 1.4 1994 r.
i problemy z chłodzeniem, mianowicie, temperatura płynu chłodniczego rośnie w okolice 100 stopni, przy jeździe w trasie jest OK - około 70 stopni. W ruchu miejskim (częste ruszanie) temperatura rośnie w okolice 100 stopni, wentylator się włącza przy około 90 stopniach, ale tak jakby nie potrafił schłodzić chłodnicy i temperatura rośnie. Wymieniłem termostat, obudowę termostatu, oringi i uszczelki, nalałem nowej wody destylowanej + koncentrat. Dodam, iż płynu mi wciąż ubywa (tempo - około pół kontrolnego zbiorniczka na 300 km), oglądałem dokładnie wszystko, nie ma śladu gdzie to uchodzi.
Koledzy pomóżcie, którędy może mi ta woda uchodzić, oraz co zrobić z temperaturą w ruchu miejskim. Zakładam, że oba problemy są powiązane...
Pozdrawiam i dziękuję.
Problem z chłodzeniem...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Problem z chłodzeniem...
no to Ci ubywa do komory spalania i idzie w wydechDarePL pisze:Dodam, iż płynu mi wciąż ubywa (tempo - około pół kontrolnego zbiorniczka na 300 km), oglądałem dokładnie wszystko, nie ma śladu gdzie to uchodzi.
Koledzy pomóżcie, którędy może mi ta woda uchodzić
jeśli pompa wodna chodzi, chociaż i na nią wskazuje że też jest problem
lub co gorsze i najprawdopodobniejsze masz padniętą uszczelkę pod głowicą
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN