Witam
CZy ktos moglby mi napisac gdzie znajde kabelek od czujnika cisnienia oleju i jaki ma kolor ewentualnie gdzie znaleźć kabel na ktorym jest 12V po uruchomieniu silnika...niedaleko stacyjki??
Pozdrawiam
[MK3 TDI] Przewód od czujnika ciśnienia oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3 TDI] Przewód od czujnika ciśnienia oleju
Ostatnio zmieniony wt paź 23, 2007 21:12 przez mivhal_f, łącznie zmieniany 1 raz.
- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:
Przewody na ktorych pojawia się impuls elektryczny po uruchomieniu silnika (łatwo dostępne) są dwa:
- "cięki niebieski" wychodzący od alternatora, po uruchomieniu silnika pojawia się na nim "PLUS".
- "cięki żółty" w drugiej czarnej koszulce od czujnika ciśnienia oleju przy filtrze oleju, po uruchomieniu pojawia się na nim "MINUS"
Obydwa przewody idą z komory silnika przez ściane grodziową do puszki z bespiecznikami. W chwili obecnel nie wiem dokładnie w których wtyczkach wpinanych w bespieczniki się znajdują, ale szukaj po kolorach. Ja moge to spr. na jutro.
Max. obciążenie przewodów to 0,1A. Jeśli chcesz podłączyć większe obciążenie - wysteruj to przez przekaźnik.
- "cięki niebieski" wychodzący od alternatora, po uruchomieniu silnika pojawia się na nim "PLUS".
- "cięki żółty" w drugiej czarnej koszulce od czujnika ciśnienia oleju przy filtrze oleju, po uruchomieniu pojawia się na nim "MINUS"
Obydwa przewody idą z komory silnika przez ściane grodziową do puszki z bespiecznikami. W chwili obecnel nie wiem dokładnie w których wtyczkach wpinanych w bespieczniki się znajdują, ale szukaj po kolorach. Ja moge to spr. na jutro.
Max. obciążenie przewodów to 0,1A. Jeśli chcesz podłączyć większe obciążenie - wysteruj to przez przekaźnik.

DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE