cieknący płyn z przekładni kierowniczej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
cieknący płyn z przekładni kierowniczej
cześć mam GOlfa mk2 z 91r. i niemały problem ze wspomaganiem.tak jak w temacie napisałem cieknie mi płyn z przekładni kierowniczej z prawej strony.byłem u pewnego mechanika i powiedział mi ze tam są jakieś simeringi i takie tam.rozebrałem to częściowo tzn. odkręciłem drążek kierowniczy zdjąłem ta gume i tam jest w środku taka metalowe zabezpieczenie i nie wiem jak to wyjąć żeby się dostać do wnętrza:).i czy wogóle jest sens bo nie wiem czy dam rade to wymienić sam??
Za pierwszym razem jak montowałem maglownice to odkręciłem lekko wózek od ramy żeby mi opadł i zrobiło się miejsce na wieloklin (który w maglownicy bez wspomagania jest niższy i tam nie trzeba odkręcać).
Jest też możliwość wsadzenia magliwnicy od tyłu ale wtedy trzeba najpierw odkręcić drążki kierownicze i troche roboty z tym jest bo jest zerowe dojście (nie polecam bo straciłem na to mase czasu i nerwów).
Reasumując: sama regeneracja to pikuś i sama przyjemność w porównaniu z ilością wysiłku jaką trzeba włożyć w wyjęcie tego pioruństwa.
pozdr i powodzenia
Jest też możliwość wsadzenia magliwnicy od tyłu ale wtedy trzeba najpierw odkręcić drążki kierownicze i troche roboty z tym jest bo jest zerowe dojście (nie polecam bo straciłem na to mase czasu i nerwów).
Reasumując: sama regeneracja to pikuś i sama przyjemność w porównaniu z ilością wysiłku jaką trzeba włożyć w wyjęcie tego pioruństwa.
pozdr i powodzenia