i[Głośniki] mam pytanie do ludzi znajacych sie na tym ....
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
i[Głośniki] mam pytanie do ludzi znajacych sie na tym ....
A mianowicie mam 1.pytanie co do tych wzmaków :
chciałbym się dowiedzieć czy są one w stanie pociącnąc chodżby same głośniki lub jakiej mocy moglbym podlaczyc skrzynie do niech. Oba są sprawne w 100% chcialbym tez sie dowiedziec jakie sa ich mozliwosci oraz czy to ze jensen jest 2ohm owy nie przeszkadzaloby podpiac glosnikow 4ohm?
2.sprawa to glośniki mają oberwane zawieszenie gąbkowe i mam pytanie czy jest możliwość naprawy tego oraz czy oplaca sie to robić jesli jest taka mozliwosc i czy te glosniki sa tego warte?
chciałbym się dowiedzieć czy są one w stanie pociącnąc chodżby same głośniki lub jakiej mocy moglbym podlaczyc skrzynie do niech. Oba są sprawne w 100% chcialbym tez sie dowiedziec jakie sa ich mozliwosci oraz czy to ze jensen jest 2ohm owy nie przeszkadzaloby podpiac glosnikow 4ohm?
2.sprawa to glośniki mają oberwane zawieszenie gąbkowe i mam pytanie czy jest możliwość naprawy tego oraz czy oplaca sie to robić jesli jest taka mozliwosc i czy te glosniki sa tego warte?
Ostatnio zmieniony sob paź 13, 2007 10:45 przez Furious, łącznie zmieniany 4 razy.
- Robson
- Szalony Driver
- Kontakt:
Furious, co do zmacniacza to niech sie wypowiedzą starzy wyjadacze, a co do TYCH głosników z tego co wyszukałem ponoc tam jest 500RMS'u a nowe kosztują 200zł w sumie nie słyszałem jak grają ale za taką cene to coś nie hallo troche zeby tak ostro hulały, wydaje mi sie ze jak istnieje mozliwosc naprawy tego to sie nawet nie opłaca, lepiej kup sobie nowe dobrej jakosci głośniki bo naprawa to by Cie chyba kosztowała tyle co te same nowe
pozdrawiam
Robson
pozdrawiam
Robson
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1849665#1849665
- Robson
- Szalony Driver
- Kontakt:
Furious, tyle ze wiesz powiedzmy ze kupisz taki zestaw do owali i nigdy nie masz gwarancji na to ze bedą nadal zadowalać Cie swoją jakoscią grania, tak wiec szukaj czegoś nowego i w miare fajnej firmyno w sumie widzialem jakies zestawy naprawcze do glosnikow ale nie zabardzo wiem na czym to polega i nie znalazlem tez do glosnikow owalnych tylko do okraglych ale cena takich to sa grosze ale dzieki za rade
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1849665#1849665
Wzmacniacz Jensena prezentuje podobną półkę jakości co Blaupunkt ......ale jest "cieplejszy" i bardziej przestrzenny (moim zdaniem lepszy niż np. GT2 ). Ma 2x50w rms (150w rms w mostku) i możesz śmiało podpiąć 2 głośniki przednie ,jednak z powodu małej wydajności prądowej nie polecam go do napędu subów ,no chyba ,że jakiegoś 100w .........ale jakoś nie przychodzi mi na myśl żaden głośnik . Ten jensen jest stabilny do 2 ohmów ale na kanał ,czyli na mostku możesz dać obciążenie min. 4ohmy . Te wzmacniacze już masz czy dopiero chcesz kupić? Za ile? Głośniki ,tzn. te "szczątki" wywal na złom ,szkoda zachodu i kasy.
Tego Cruncha nie słuchałem więc nie wiem jak gra . Sądząc po wieku ,to może nieźle sie spisywać na basie,bo stare klocki "hamerykańskie" miały takie "lekko wyeksponowane" niskie tony i nawet jeśli moc była mała ,to grały jak "nabuzowane mocą "(całkiem przyjemnie np w R&B,HH ). Co do "cen" ........ sprzedaje się za tyle ..........ile ktoś chce za nie dać . Wystaw od 1zł i zobaczysz "ile dadzą" ale nie liczyłbym na dużą kasę (ok 100zł Crunch(może wiecej) i ze 75zł za Jensena).