[Mk3] Klamki

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
czechu81
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

[Mk3] Klamki

Post autor: czechu81 » pt kwie 22, 2005 15:10

hej

jutro znajomy bedzie mi malowal zderzaki listwy i lusterka

chcialem tez malowac klamki .. ale mam problem jak je wyjac.

mogl bym kombinowac bez wyjmowania ale moze wysc lipa

wiec pytanie brzmi jak wyjac klamki ? :>

Awatar użytkownika
Vasyl
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Vasyl » pt kwie 22, 2005 17:09

Wyciągałem kiedys klamki, tylko, ze mi sie urwał taki cyngielek od centralnego i musiałem cały zamek wyciągać włącznie z klamkami. O ile dobrze pamietam to same klamki powinny wyjsc po odkreceniu śrubki na boku dzwi, tylko nie tych trzech gdzie jest zamek tylko wyzej (pojedyncza sruba). Po odkręceniu tej sruby wystarczy klamke odchylic od tej strony co jest zamek i potem dopiero wysunąc klamke z drugiej strony (tam nie jest przykrecane niczym, tylko wsuniete. Nie wiem czy pomoge, a jesli nie wyjdzie to chyba musisz odkrecać cały zamek i wtedy na 100% wyjdzie w ten sposób co opisałem powyzej. Aha o ile sie nie myle to jesli wyjdzie sama klamka bez odkrecania zamka to i tak chyba musisz potem odkrecic zamek bo cieżko trafic takim cyngielkiem w zamek przy skrecaniu. Pozdr

Awatar użytkownika
TUTENHAMON
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: TUTENHAMON » ndz kwie 24, 2005 11:21

Pomalowanie się ni sprawdza farba schodzi wyciera się i brzydko wygląda lepiej wywalić klamik zaspawać i załozyć siłowniki.

TUTENHAMON

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”