Wycieraczki nie dzialaja
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
dragonrobak
Wycieraczki nie dzialaja
Witam wszystkich i prosze o pomoc dzis wysiadly mi wycieraczki w Mk3 sprawdzilem bezpieczniki sa oke ,co moglo sie zepsuc ? [u
- krzych8419
- Mały gagatek

- Kontakt:
zdejmij plastyki osłaniajace silnik wycieraczek (tam gdzie masz kompa) przy silniczku masz wtyczke z trzema kabelkami , odepnij ja i zprawdz czy jest zasilanie jesli jest to zprawdz silnik czy nie jest zablokowany u mnie własnie tak było, zablokowany na ament , z dnia na dzien , pomogło rozebranie i przeczyszczenie , ale przed rozebraniem pokrec taka plastykowa srubka która znajduje sie na obydowie przekładni silniczka (moze ruszy) , a i przed tym wszystkim tam gdzie masz bezpieczniki to sa takie kwadratoe przekazniki jeden z nich jest od wycieraczek , gdy je właczesz dzwignia powinien "zaskakiwac" i słychac cykniecie
[ Dodano: 03 Paź 2007 09:37 ]
Nie zapomnij napisac co tam zrobiłes
G.Ł.O.Ś.N.Y
-
dragonrobak
oke zaraz jade zobaczyc co da sie zrobic dzieki za rady jak cos uda mi sie zrobic napewno napiszekrzych8419 pisze:zdejmij plastyki osłaniajace silnik wycieraczek (tam gdzie masz kompa) przy silniczku masz wtyczke z trzema kabelkami , odepnij ja i zprawdz czy jest zasilanie jesli jest to zprawdz silnik czy nie jest zablokowany u mnie własnie tak było, zablokowany na ament , z dnia na dzien , pomogło rozebranie i przeczyszczenie , ale przed rozebraniem pokrec taka plastykowa srubka która znajduje sie na obydowie przekładni silniczka (moze ruszy) , a i przed tym wszystkim tam gdzie masz bezpieczniki to sa takie kwadratoe przekazniki jeden z nich jest od wycieraczek , gdy je właczesz dzwignia powinien "zaskakiwac" i słychac cykniecie
[ Dodano: 03 Paź 2007 21:56 ]
Miales w 100 % racje <<krzych8419>> tak jak pisales u mnie to samo po wyczyszczeniu calego silniczka wszystko wrocilo do normy
- krzych8419
- Mały gagatek

- Kontakt:
pokrec ta plastykowa sróbka o której wczesniej wspomniałem , napewno to minie , tylko musisz ja dobrze ustawic , wez do tego jakis malutki srubokret albo obciety zeby wszystkiego nie wyciagac a dostac sie do niej i prubuj
a i moze byc tak ze bedzie sie ona sama przestawiac po paru dniach i znów bedzie buczało , u mnie tak było w koncu ja ustawiłem i musiałem zalutowac , ale moze u ciebie sie nie poluzuje , ja mam peknieta obudowe.
Pozdro
a i moze byc tak ze bedzie sie ona sama przestawiac po paru dniach i znów bedzie buczało , u mnie tak było w koncu ja ustawiłem i musiałem zalutowac , ale moze u ciebie sie nie poluzuje , ja mam peknieta obudowe.
Pozdro
G.Ł.O.Ś.N.Y
-
dragonrobak
- krzych8419
- Mały gagatek

- Kontakt:
o ile dobrze pamietam to jest to regulacja luzu na wale silniczka , po luzowała sie i dla tego słychac jego prace , wałek ma drgania .Znajduje sie ona na tej plastykowej białej obudowie przekładni silniczka , jest tylko taka jedna ,plastykowa, biała w aluminiowej gwintowanej od wewnatrz 

Ostatnio zmieniony pt paź 05, 2007 00:00 przez krzych8419, łącznie zmieniany 1 raz.
G.Ł.O.Ś.N.Y
- krzych8419
- Mały gagatek

- Kontakt:
Wrzucę swoje 3 grosze do tematu...
U mnie z kolei raz zimą stanęły wycieraczki - nie były przymarznięte, a jednak jak włączyłem to aż kontrolki przygasły - szybko wyłączyłem i tak kilka razy, wcześniej się nic nie działo. Po wstawieniu w ciepłe miejsce na kilka godzin - pomogło. Działo się to dlatego, że jakimś cudem wlała się woda do środka silniczka (możliwe, że z zalegającego, topniejącego śniegu na podszybiu) - wylałem z niego z pięćdziesionę
. Po przeczyszczeniu i przekonserwowaniu całości mechanizmu (i dorobieniu niewidocznej, luźnej osłonki okrywającej z góry silniczek) okazało się, że właśnie głośno pracuje
z winy łożyska. Łożysko z SKF kosztowało dosłownie 10zł w detalu, a były też tańsze... dobierasz np. po wymiarach. I MIODZIO!!!
[ Dodano: 05 Paź 2007 00:19 ]
Aha, jak będzie okazja to oblukam tę śrubkę, bo nie słyszałem, robił mi kolega.
U mnie z kolei raz zimą stanęły wycieraczki - nie były przymarznięte, a jednak jak włączyłem to aż kontrolki przygasły - szybko wyłączyłem i tak kilka razy, wcześniej się nic nie działo. Po wstawieniu w ciepłe miejsce na kilka godzin - pomogło. Działo się to dlatego, że jakimś cudem wlała się woda do środka silniczka (możliwe, że z zalegającego, topniejącego śniegu na podszybiu) - wylałem z niego z pięćdziesionę
[ Dodano: 05 Paź 2007 00:19 ]
Aha, jak będzie okazja to oblukam tę śrubkę, bo nie słyszałem, robił mi kolega.
- krzych8419
- Mały gagatek

- Kontakt:
załoze sie ze kolega dragonrobak myje auto myjka cisnieniowom , albo tak jak ja karczerem przy stacji CPN he he 
Ostatnio zmieniony pt paź 05, 2007 10:35 przez krzych8419, łącznie zmieniany 1 raz.
G.Ł.O.Ś.N.Y