Skrzynia biegów...???

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

betonwrc
Mały gagatek
Mały gagatek

Skrzynia biegów...???

Post autor: betonwrc » ndz wrz 23, 2007 21:52

Witam

Jestem posiadaczem golfa II z lutego 91r. 1.3 benzyna i jest on cztero biegowy...
Chodzi mi o to czy mozna do niego wrzucić skrzynie pięcio biegową???
Jezeli tak to ile jest przy tym roboty...???

pozdrawiam

daro46
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: daro46 » ndz wrz 23, 2007 22:37

hmm dużo roboty,tyle co przy wymianie skrzyni,jak masz wszystko to za pół dnia się uwiniesz a będziesz potrzebował skrzynie co do 1.3 jest mało,i są stosunkowo drogie jakieś 500 zł dałem 2 lata temu jak kumplowi wstawiałem z tego co pamiętam to była skrzynia z polówki ,będzie ci tez potrzebna łapa skrzyni,z golfa do skrzyni 5 biegowej jeśli będziesz miał skrzynię z polówki, no i pewnie olej też nie jest tani ja lałem schela jakieś 50 zł z litrę no i pomoc 2 osoby jeśli zakładasz ręcznie a jeśli z kiforem dasz radę sam ,a jak jednak jesteś skazany na samotność to ja zastosowałem taki patent ze przez komorę silnika dałem <Prowizorka >sztyl od miotły i sznurek uwiązałem do skrzyni a z drugiej strony uwiązałem ciężarek 20 kg:D
i spoko poszło a co do skrzyni to odrazu powymieniaj uszczelniacze na wałku i wybieraku nie drogie ale będziesz miał spokój na lata wsumie to wszystko:D a no i jeszcze sama gałka zmiany biegów :D żeby było wiadomo ze auto ma 5-tkę : pozdro

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”