jaki silnik włożyć w miejsce 1,8 ABS VW Vento

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

wojtekkkk
Nowicjusz
Nowicjusz

jaki silnik włożyć w miejsce 1,8 ABS VW Vento

Post autor: wojtekkkk » pn wrz 17, 2007 21:55

Tak jak w tytule, zastanawiam się jaki silnik włożyć zamiast 1,8ABS.
Ten na którym śmigam troszkę już "dmucha olejem" nad klawiaturą i nie wiem, czy zrobić porządny remont, czy może 2E. Jak to wygląda cenowo i co jeszcze trzeba wymienić?

Jeśli remont, to czy ktoś próbował zmieniać może wałki rozrządu, jakie tłoki, ogólnie liczę na opinie tych, którzy już mają przeróbki na koncie.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn wrz 17, 2007 22:37

Zdiagnozuj silnik, może tylko uszczelki zawórów poszłym a ty już szukasz nowego. Ogólnie 2E jest super, i podaż duża, ale do 2E musisz mieć cały osprzęt co dodatkowo dużo cię wykosztuje. Czyli powiedzmy goły silnik 1000-1300, plus osprzęt drugie tyle. I nie urwiesz wiele z takiej ceny bo niektóre elementy jak przepływomierz sa drogie i chodliwe.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

wojtekkkk
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: wojtekkkk » wt wrz 18, 2007 20:29

mialem już wymieniane uszczelniacze zaworów jakieś 35-40 tyś temu (dwa lata temu), nowa uszczelka pod głowicą, ogólnie górę powinienem mieć zdrową. A co polecacie: kupić inny silnik czy robić swój. podkreślam, że gorę mam zrobioną

Awatar użytkownika
$iwy
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: $iwy » wt wrz 18, 2007 20:33

Wolal bym robic swoj silnik niz kupowac 2.Nie wiadomo na jaki trafisz a kase utopisz.Ja tak zrobilem z silnikiem w Audi kupilem 2 i poplynolem na kasie.Pozdro

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”