Skrzynia biegów czy coś innego?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

etoo5
Nowicjusz
Nowicjusz

Skrzynia biegów czy coś innego?

Post autor: etoo5 » ndz wrz 16, 2007 14:52

Witam,
od razu uprzedzam, ze na samochodach się nie znam. Dostałem niedawno Golfa II. To mój pierwszy samochód, więc muszę się dużo uczyć i pytać. Dlatego też pytam tutaj.

Przy ruszaniu, w momencie kiedy zmieniałem z 1 na 2 bieg coś zaczęło mi mocno stukać i rzęzić. Dodam, że w tym momencie skręcałem. Stanąłęm i kiedy próbowałem ruszyć znowu samochód już nie jechał i słychać tylko głośny charkot. Dzieje się tak na każdym biegu. Wydaje mi się też, że biegi wchodzą trochę luźniej niż zawsze.
Zauważyłem też, przed całym tym zdarzeniem, kiedy zjechałem z trasy, że kiedy wrzucałem kolejne biegi i dodawałem gazu coś było nie tak. Nie słyszałem żadengo stukania, pukania, ale coś było inaczej niż zawsze, ciężko mi powiedzieć co dokładnie.

Jutro odholuję go do jakiegoś mechanika, ale pomyślałem, że może ktoś tutaj już dzisiaj podpowie mi co to mogłoby być i z jakiego rzędu wydatkiem będę się musiał liczyć.

Dzięki.

Awatar użytkownika
Nike
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Nike » ndz wrz 16, 2007 16:13

Jeśli samochód już nie chce ci ruszyć to raczej stawiałbym na przeguby. Wszystko tam się juz zlasowało i jak próbujesz ruszyć to nie ma jak przekazac napędu na koła, a zgrzyty sa spowodowane tym co tam juz się mieli. Co do kosztów to niewiem jak biora mechanicy ale uzywana połos wraz z przegubem kupisz za jakieś 60 zł, ale jeśli chodzi o takie części to proponowałbym Ci jednak może nei orginał ale nówkę byś za jakiś czas znów nie miał kłopotu. Jeśli oczywiście to jest ten problem.

Wherever you are,
Wherever you go,

ALWAYS---VW......

eidos
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: eidos » ndz wrz 16, 2007 16:49

Nike pisze:Jeśli samochód już nie chce ci ruszyć to raczej stawiałbym na przeguby. Wszystko tam się juz zlasowało i jak próbujesz ruszyć to nie ma jak przekazac napędu na koła, a zgrzyty sa spowodowane tym co tam juz się mieli. Co do kosztów to niewiem jak biora mechanicy ale uzywana połos wraz z przegubem kupisz za jakieś 60 zł, ale jeśli chodzi o takie części to proponowałbym Ci jednak może nei orginał ale nówkę byś za jakiś czas znów nie miał kłopotu. Jeśli oczywiście to jest ten problem.
dokładnie, prawdopodobnie to przegub

etoo5
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: etoo5 » ndz wrz 16, 2007 20:35

Ok. Dzięki panowie.
Myślę, że jutro udam się do mechanika. Napiszę później co to było.

Pościnało mi wszystkie śruby. Trzeba było założyć nowe. Tyle.
Ostatnio zmieniony wt wrz 18, 2007 15:11 przez etoo5, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”