A więc tak:
-Po 1. gdy wciskam sprzegło na wolnych obrotach, to mi silnik spada z 950 na jakies 850 obr ???? poproosut slychac i widac roznice w obrotach - co jest?
-Po 2. Ostatnio zauważyłem ze gdy przekrece kluczyk, w pozycje gdzie zaplają sie kontrolki, i czekam, to słysze z pod maski jakby jakis maly elektryczny silniczek, czy cos tam pracowało, (brzęczało lekko i cicho) i w tym czasie miga mi kontrolka oleju, ale wlasnie tak nie rownomiernie, a jak wcisne sprzegło, to to ucicha, i kontrolka oleju normalnei miga jak to bez zapłonu ????
-Po 3. najprostsze chyba, mam radio w ktoym trzeba podłączyc podtrzymanie, bo porpoostu pod jeden jest +12 a pod drugie +12 podtrzymanie, inaczej mi nawet po wyłączeniu swieci podswietlenie klawiszy, i teraz moje pytanko, ktory kabel, idący od stacyjki w mk2 był odpowiedzialny za to ?? Wiem ze jest jakiś zółty, i pare innych cienki, ktore są nie podłączone, ten żółty dalej łłączy się z czerwonym w zielone paski, tak jakby od stacyjki, a reszta jest cieńsza.
Pare problemów, sprzegło, elektryka, zmiejszanie obr.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pare problemów, sprzegło, elektryka, zmiejszanie obr.
Ostatnio zmieniony sob wrz 08, 2007 15:46 przez chosen, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

To brzeczenie to regultor wolnych obrotów i ma tak byc, ale czemu to zależy od sprzęgła nie mam pojecia. To tak jakby przy naciskaniu sprzęgła jakis od tego regulatora nie łączył. Być może coś źle kable są przeprowadzone i zachaczają dźwignię od linki sprzęgła przy skrzynce, albo pedał sprzęgła zachacza o jakiś kabel wystajacy spod skrzynki bezpieczników
ad3, najlepiej użyć miernika, bo pewnie już tam coś jest namieszane i po kolorach nie dojdziesz.
Musisz znaleźć plus stały (bez włożonego kluczyka) plus po włożeniu kluczyka oraz plus po przekręceniu kluczyka w pierwszą pozycję czyli plus po zapłonie. Radio masz pewnie nie wolkswagenowskie, więc plus stały podłącz do pamięci, plus po zapłonie do zasilania radia, a plusa po włożeniu kluczyka nie używaj do niczego, bo przy dużym obciążeniu głośną muzyka poplisz styk w stacyjce.
ad3, najlepiej użyć miernika, bo pewnie już tam coś jest namieszane i po kolorach nie dojdziesz.
Musisz znaleźć plus stały (bez włożonego kluczyka) plus po włożeniu kluczyka oraz plus po przekręceniu kluczyka w pierwszą pozycję czyli plus po zapłonie. Radio masz pewnie nie wolkswagenowskie, więc plus stały podłącz do pamięci, plus po zapłonie do zasilania radia, a plusa po włożeniu kluczyka nie używaj do niczego, bo przy dużym obciążeniu głośną muzyka poplisz styk w stacyjce.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.