Problem z czujnikiem drzwi lub... no właśnie - z czym?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
MarcinWLKP
Problem z czujnikiem drzwi lub... no właśnie - z czym?
Witam mam problem z ... no właśnie nie wiem z czym dokładnie
Wygląda to na uszkodzony czujnik zamkniętych drzwi, ponieważ lampka (ta obok szyberdachu) w obu pozycjach, nawet przy zamkniętych drzwiach pozostaje zapalona. Prześwietliłem wszystkie przewody dochodzące do czujników i powinny być ok, sprawdziłem styki lampki - też są ok. Podpowiem jeszcze, że gdy włącze alarm to ostrzega mnie o niezamkniętych drzwiach. Wg. opcje są dwie: albo uszkodzony moduł alarmu (tylko nie wiem czy przez to zapalała by się lampka), lub gdzieś coś dotyka mi masy... Chcę sprawdzić jeszcze raz wszystko po kolei od czego najlepiej zacząć?
a nie masz opcji aby całkiem ja wyłączyć??????? :bajeMarcinWLKP pisze:w obu pozycjach, nawet przy zamkniętych drzwiach pozostaje zapalona.
[ Dodano: Sob Wrz 01, 2007 20:07 ]
od wyłącznika krańcowego drzwiChcę sprawdzić jeszcze raz wszystko po kolei od czego najlepiej zacząć?
Ostatnio zmieniony sob wrz 01, 2007 20:06 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
MarcinWLKP
- Paweł Marek
- V.I.P.

Sprawdź włączniki dzrzwiowe, ktoryś może nie rozłączać
Ostatnio zmieniony sob wrz 01, 2007 20:27 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
MarcinWLKP