Kolejność wpięcia wtyczek we wtyku do drzwi

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
dygac
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Kolejność wpięcia wtyczek we wtyku do drzwi

Post autor: dygac » pt sie 24, 2007 11:23

Witam

Układam całą instalację pod elektrykę drzwi (szyby + lusterka+centralny)
Wszystko niby pospinałem ale nie zapala się nawet podświetlenie przycisków, a silnik szyby nawet nie drgnie. Chwilowo sprawdzałem tylko jedną wiązkę od kierowcy. Później zerknę w puszkę bezpieczników czy wszystko gra.

Wracając do wtyczek to pomocny mi będzie opis z kolorami kabli i w jakiej kolejności lub foto.

Z góry wielkie dzieki.

Pozdrawiam :bigok:
dygac
Ostatnio zmieniony pt sie 24, 2007 11:25 przez dygac, łącznie zmieniany 1 raz.

[img]http://images24.fotosik.pl/46/b1f4807d10125b17.jpg[/img]
i MK3 US w duecie

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt sie 24, 2007 13:59

Sprecyzuj temat, jakie wtyczki? Wszystkie? W drzwiach kazda jest inna, nie pomylisz się. I nawet nie piszesz czy masz auto w którym szyby juz były, bo jak nie to brak ci zasilania (zielony bezpiecznik) i wiązki łączacej stronę prawą z lewą.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
dygac
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: dygac » pt sie 24, 2007 14:29

No to jesteśmy blisko :okej:
W samochodzie nie było elektryki, bezpiecznik w takim razie sprawdzę a wiązkę łączącą po czym mogę rozpoznać bo przełożona była całość i wszystko powinno być ok międy wtykami (dużymi białymi w słupkach)

Apropo wtyczek tych małych co wchodzą do dużego wtyku to wiem że dwie można zamienić bo pasują tam gdzie nie powinny.

Za dalsze podpowiedzi będę wdzięczny.
Ostatnio zmieniony pt sie 24, 2007 14:33 przez dygac, łącznie zmieniany 1 raz.

i MK3 US w duecie

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt sie 24, 2007 17:08

Bezpiecznik od szyb to taki duży zielony termiczny na skrzynką. Jeśli nie było szybelektrycznych (w VR6???) to napewno go nie masz. Z tym że nie sugeruj się jak jakiś zobaczysz bo taki sam i w tym samym miejscu jest od klimy lub ABS (nie pamiętam).
Żeby całość zabanglała jak w oryginale to trzeba połączyć moduł lewych drzwi z modułem z prawych. Oraz połączyć toto jeszcze z pompką centralnego i szyberdachem jeśli masz. Będziesz musiał sobie dorobić wiązkę z 7 kabelków i puścić ją pomiędzy słupkami drzwi z przednich gdzieś za deską rozdzielczą.
Spójrz na schemat
Obrazek
Obrazek

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
dygac
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: dygac » sob sie 25, 2007 00:28

Teraz wszystko kumam, cała wiązka jest położona bo swapowane było wszystko. Jedynie szybra nie będę montował bo w mojej budzie go nie było :helm: W związku z tym nasuwa się pytanie - czy całość zatrybi bez szybra? :chytry:

Pozdrawiam :bigok:
dygac

i MK3 US w duecie

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob sie 25, 2007 09:35

dygac pisze:W związku z tym nasuwa się pytanie - czy całość zatrybi bez szybra?
oczywiście. Chodzi o to że przy domykaniu szyb z kluczyka lub z alarmu jeden z kabli po zamknięciu szyb podaje sygnał na domykanie szybra. Nie ma to w pływu na działanie samych szyb.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”