Czy da sie uruchomic podgrzewanie spryskiwaczy ?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

viwaldi
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Czy da sie uruchomic podgrzewanie spryskiwaczy ?

Post autor: viwaldi » śr kwie 13, 2005 20:50

Witam !!!

Jestem nowym użytkownikiem forum więc proszę o litość :grin: bo jak czytałem to czasami nieźle są besztani ludzie.

Mam pytanie posiadam Golfika III z silnikiem ABU i jest tak mam poprowadzone kabelki ze złączkami pod maska silnika ale kończą się one przy tych okrągłych dziurach gdzie są spryskiwacze co ewentualnie musiałbym zakupic żeby podłączyć te kabelki do spryskiwaczy i czy wogóle do radę to uruchomić nie wiem czy poprostu w fabryce nie zamontowali reszty do tego modelu czy zostaly te części kiedyś zdemontowane.Jeżeli dałoby się uruchomić to podgrzewanie to jak wygląda to coś czego nie mam prosiłbym ewentualnie o zdjęcie jak to wygląda.Jeszcze sprawdzę bo gdzieś czytałem na forum że podgrzewanie spryskiwaczy jest podpięte do tego samego włącznika co ogrzewanie tylnej szyby wiec wezmę miernik i podłączę się pod te kabelki pod maską i zobacze czy jest w nich jakieś napięcie.Jeżeli będzie to wystarczy zamontować to ćoś czego nie mam.Proszę o odpowiedź z góry dziekuję.Jezeli ktoś by miał zdjęcie tego czegoś co musiałbym tam zamontować to prosiłbym o przesłanie tego zdjęcia na e-mail

viwaldi@tenbit.pl

Pozdrawiam !!!

wojteks
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: wojteks » śr kwie 13, 2005 21:15

trzeba zamontować fabryczne "podgrzewane spriskiwacze" w miejsce istniejących. Poszukaj na okolicznych szrotach, może znajdziesz coś takiego, spryskiwacz ze złączem do twoich kabelków. Nie mam takich w golfiku, ale w drugim autku mam coś takiego, zdjęcia nie mogę zrobić

viwaldi
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: viwaldi » śr kwie 13, 2005 22:12

Dzięki "wojteks" ale jak myślisz ile to może kosztować?A i skoro są kabelki pod maską to chyba są podłączone do tego przycisku od ogrzewania tylnej szyby.

wojteks
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: wojteks » śr kwie 13, 2005 22:22

ja kupiłem przy okazji z używaną maską (stara zgniła) więc nie mam pojęcia ile to może kosztować ale osobiście nie dałbym więcej jak 20 pln za 2 szt. używane. Jak pisałeś, użyj miernika lub lepiej żarówki i będziesz pewny czy tam jest zasilanie (może są łączone szeregowo). Niestety w moim golfiku nie ma tych kabelków.

viwaldi
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: viwaldi » czw kwie 14, 2005 00:11

Ok!Dzięki sprawdzę co tam jest w tych kabelkach i poszukam na szrotach tych spryskiwaczy jeszcze raz dzieki :-P

viwaldi
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: viwaldi » czw kwie 14, 2005 22:00

Ok sprawdziłem te kabelki pod maską i jest w nich napiecie teraz wystarczy zamontowac podgrzewane spryskiwacz tylko jak one wyglądają ma ktoś może zdjęcie tych podgrzewanych spryskiwaczy prosiłbym o wysłanie zdjecia na e-mail.

viwaldi@tenbit.pl

Z góry dzieki !!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”