Gdzie sa miejsca na podporki?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Cris
Mały gagatek
Mały gagatek

Gdzie sa miejsca na podporki?

Post autor: Cris » śr sie 22, 2007 20:14

Chce postawic moje mk4 na klockach. I nie bardzo wiem w ktorych miejscach podstawic podporki (drewniane klocki). Znam tylko 4 wzmocnienia na podnosnik, ale przeciez majac auto na podnosniku nie wstawie w to samo miejsce podporek. W aucie mojego ojca podnosnik podstawia sie posrodku boku auta i podnoszony jest caly bok jednoczesnie, tak wiec bez problemu mozna wstawic klocki majac auto na podnosniku. Ale jak podniose tylko jedno kolo to jak wstawic podporke? Sa jakies dodatkowe wzmocnienia? Kurde taka banalna rzecz a nie wiem jak to zrobic. A nie chce mi sie za bardzo grzebac przy aucie majac je kilka lub kilkanascie godzin na podnosniku.

Awatar użytkownika
krzych8419
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: krzych8419 » śr sie 22, 2007 22:18

Wez jakis porzadny podnosnik , najlepiej hydrauliczny , podłorz miedzy niego a auto jakoms masywna deske (tylko nie płyte , sklejke albo inne dziadostwo ) gdzies 30 na 20 cm. i do góry z autem . Ja u siebie tak robie i nigdy sie nic nie wgniotło , tylko trzeba wziasc naprawde porzadna deske zeby nie pekła

G.Ł.O.Ś.N.Y

Awatar użytkownika
Cris
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Cris » śr sie 22, 2007 22:57

No ale co mi to da? Jak mam deske miedzy autem a podnosnikiem to jak pozniej wyciagnac podnosnik? Ja chce sciagnac wszystkie kola i zostawic cale auto na deskach. A poza tym podnosnik ma dosyc mala powierzchnie wiec jak podlozyc tam taka wieksza deske? Jakby podnosnik byl caly plaski to ok, ale on przeciez nachodzi na prog.
Ostatnio zmieniony śr sie 22, 2007 22:59 przez Cris, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
krzych8419
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: krzych8419 » czw sie 23, 2007 09:06

Chodziło mi o taki podnosnik bardziej uniwersalny z płaska stopka króry wraz z deska mozna zaprzec o prawie karzde miejsce z boku podłogi auta , podniesc cały bok i popodkładac jakies podpórki w miejsca w których moga one bezpiecznie trzymac auto . deska jest po to zeby nie zrobic dzióry w podłodze itd. za zwyczaj takie lepsze hydrauliczne podnosniki , bo raczej musi byc taki zeby miał siłe podniesc pó auta maja stopki w postaci kółka o srednicy gdzies 5cm. wiec za mało zeby bez obawy, niczego nie podkładajac dzwignac pół auta

G.Ł.O.Ś.N.Y

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » czw sie 23, 2007 10:35

czytaj Obrazek

Awatar użytkownika
Cris
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Cris » czw sie 23, 2007 11:54

Czytalem to i nie znalazlem odpowiedzi. Napisane jest tylko ze podporki ustawiac w miejscach wzmocnionych podwozia. Fajnie ale gdzie sa te miejsca? Oczywiscie oprocz tych 4 miejsc w ktorych bede podkladal podnosnik, gdyz nie wstawie klocka w to samo miejsce jak mam auto na podnosniku.

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » czw sie 23, 2007 12:25

Na upartego pod wachacze ,lub tuż obok podnośnika

Awatar użytkownika
Cris
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Cris » czw sie 23, 2007 12:41

Dzwonilem do kilku serwisow vw, jedni mowili ze obok podnosnika (bo niby to wzmocnienie to nie jest punktowe), inni ze z przodu pod wachacze a z tylu pod belke. Ciekaw jestem na ile duza powierzchnie maja te wzmocnienia pod podnosnik. Bo jak troszke wieksze to mozna podnosnik umiescic pare cm obok i przy podnosniku wstawic klocki. No coz tak czy inaczej jakos te klocki bede musial podstawic a gdzie to wyjdzie w praniu.
Najelpsze rozwiazanie to miec sasiada jak pudzian. nawet podnosnika nie trzeba :)

Awatar użytkownika
andrew19_86
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: andrew19_86 » czw sie 23, 2007 12:49

Cris pisze:z przodu pod wachacze a z tylu pod belke
ja tak zawsze robie,jak jest coś do grzebania pod autem i do tej pory nic sie nie stało...

:los2: Nocne Mary Squad :los2:
:satan: Tata NM synka :satan:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”