wolno schodzi z obrotow na ssaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wolno schodzi z obrotow na ssaniu
witam mam pytanie bo nie jestem pewien czy tak powinno byc mianowicie gdy silnik jest zimy i chodzi na ssaniu ma okolo 1100 obrotow i bardzo dlugo trwa zeby zszedl do 900 dlugo to znaczy do puki temperatura plunu nie wejdzie na 2 kreske a do tego czasu np. przy przyspieszaniu i zmianie na drugi biek nasdtepuje takie dluzsze podtrzymanie wysokich obrotow nie ma takiego plynnego zejscia do normalnego stanu tylko wciskam sprzeglo silnik lekko wyje i bardzo wolno schodzi na nizsze obroty, jak sie troche rozgrzeje czyli jest juz okolo 2 kreski rozgrzany wszystko wraca do normy i ma 900 obrotow przy zmianie biegow te obroty plynnie schodza w doll "nie wieszaja sie " czy tak ma byc ? u kolego w seacie cordoba silnik niesamowicie szybko zchodzi z ssania do 900 obroto doslonei odpala na zimnym po nocy rusza chila moment i juz ma 900 tak samo jest u ojca w passacie czy cos jest u mnie nie tak czy mk3 tak maja ? ewentlanie co mozna sprawdzic ?
- andrew19_86
- Forum Master

- Kontakt: