Gaśnie co jest?Sonda Lambda ?Silniczek??Pomocy.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gaśnie co jest?Sonda Lambda ?Silniczek??Pomocy.
Witam,na wstępie chciałem zaznaczyć że jestem zielony i proszę o wyrozumiałość
.Niedawno zakupiłem Golfika MK II silnik RP 1.8 88r i od paru dni mam problem polegający na tym że auto gaśnie mi na niskich obrotach,pali dobrze wchodzi na jakieś 1000-1100 obr i spada aż gaśnie.Njagorsze jest jednak to że jak jadę i dojeżdżam do skrzyżowanka redukuję na dwójkę a tu niespodzianka silnik gaśnie.Co może być przyczyną tych rzeczy ??Właśnie wróciłem z małej przejażdżki i okazuje się że jak go troszkę pocisnę i wrócę to już jest ok(tzn silnik odpala i nie spada z obrotów tzryma jakieś 1100).I jeszcze jedno pytanie czy podnośnik szyby od golfa 1 lub Scirocco bedzie pasował do MK2?Proszę o jakąś radę.Z góry dziekuję za pomoc .

- pkirylcz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Bardzo mozliwe ze problem jest z sonda lambda.
Ja przypadkowo jak chcialem zrobic zdjecia numerow silnika odlaczylem przewod, ktory zapewne odpowiadal za polaczenie z sonda lambda i temp. silnika.
Zachowywal sie tak, ze na zimnym czasami kiepsko palil, jak dodawalem gazu to lekko przygasal i wchodzil na wysokie obroty. Caly czas obroty na jalowym biegu wynosily jakies 1200 obrotow.
Po usunieciu usterki, problem zniknal, jalowy 600obr/min.
Ja przypadkowo jak chcialem zrobic zdjecia numerow silnika odlaczylem przewod, ktory zapewne odpowiadal za polaczenie z sonda lambda i temp. silnika.
Zachowywal sie tak, ze na zimnym czasami kiepsko palil, jak dodawalem gazu to lekko przygasal i wchodzil na wysokie obroty. Caly czas obroty na jalowym biegu wynosily jakies 1200 obrotow.
Po usunieciu usterki, problem zniknal, jalowy 600obr/min.
Pozdrawiam,
Piotrek
Piotrek