jaki zbironik ma mkII 1,3 benzyna???

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
szyki
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

jaki zbironik ma mkII 1,3 benzyna???

Post autor: szyki » pt kwie 08, 2005 16:25

witam,

jaki dokładnie zbiornik ma mkII w wersji 1,3 benzyna???

wydawało mi się, że może to być około 45-47 litrów, ale ostatnio usłyszałem, że może to być nawet 55 litrów.

czy tak jest rzeczywiście???

oznaczałoby to, że wskazówka poziomu paliwa nurkuje głęboko pod poziom zero, kiedy w baku jeszcze coś jest...
przynajmniej wskazówka w moim mkII, bo do zera dochodzi po zużyciu jakichś 46 litrów...

dzięki za pomoc.

Awatar użytkownika
malox
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: malox » pt kwie 08, 2005 16:32

55

Awatar użytkownika
szyki
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: szyki » pt kwie 08, 2005 16:38

dzięki,
a czy to, że wskazówka nurkuje dosyć znacznie pod kreskę oznaczającą zero jest normalne??

maniack

Post autor: maniack » pt kwie 08, 2005 20:01

szyki pisze:dzięki,
a czy to, że wskazówka nurkuje dosyć znacznie pod kreskę oznaczającą zero jest normalne??
u mnie weszło max 57,3 litra, ale ja lałem wtedy od prawie zera (jeszcze nie zgasł, ale pompa już głośno chodziła, więc mam wrażenie, że pewnie na sucho... a może z pół litra jeszcze było...) i wlałem na max, odbicie miałem przy 55,1, więc jeszcze 2,2l weszło mu w rurę i odpowietrzniki :grin:

tak, mi nurkuje bardzo za kreskę jak jest wyłączony :jezor: ale gdy jest włączony i gdy zaczyna dotykać czerwonego pola to mogę max wlać ok 49-50 litrów... ale z golfami jest tak, że trzeba samemu poznać swój wskaźnik - bo każdy inaczej pokazuje ;) mi do 150km pierwszych przejechanych kilometrów trzyma się na max, potem spada, przy 400km mam "połowę", przy 600km już mam na czerwonym polu :grin:

Awatar użytkownika
szyki
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: szyki » pt kwie 08, 2005 22:44

no to rzeczywiście każdy wskaźnik żyje własnym życiem.

u mnie jak jest w okolicach 0, to max wlałem 46 litrów, czyli jakieś 9 było jeszcze w baku, podczas gdy ja obawiałem się, czy dojadę chociaż do stacji... :jezor:

dzięki za pomoc i pozdrawiam

Awatar użytkownika
baklazan
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: baklazan » pt kwie 08, 2005 22:46

ja mam taki mily wskaznik ze do 15 km jak jade on potrafi roznas jeszcze :P uroki plywaka :P

kto szybko jedzie tego wolno niosa

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”