Szalejacy kierunkowskaz

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Mis
Forum Master
Forum Master

Szalejacy kierunkowskaz

Post autor: Mis » wt lip 17, 2007 22:47

Witam wszystkich

Od razu mowie, ze szukalem w szukajce :hmm:

No ale do rzeczy, dzisiaj przepalil mi sie bezpecznik od radia i zegarow, zanim go wymieniel poszedl tez od kierunkowskazow, wymienilem oba i wszystko gra. Przejechałem 10 km i przestal poprawnie dzialac lewy kierunkowskaz. Chodzi o to, ze przedni swieci normalnie a tylny bardzo slabo, ponadto podczas mrygania lewego kierunku pulsuja wszystkie inne swiatla (mijania, lampki wewnatrz, kontrolka od zaciagnietego recznego... ) i jeszcze taka rzecz, ze kontrolka od kierunkow swieci slabym swiatlem i tylko sie rozjasnia w rytm przedniego kierunkowskazu. Prawa strona jest ok.

Domyslam sie, ze moze byc problem z masa, sprawdzilem te z tylu ale byla wporzadku. Gdzie jeszxze szukac przyczyny ? Zarowke tylnego kierunku wymienilem i nic to nei dalo.

Pozdrawiam,
Mis

orient30
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Szalejacy kierunkowskaz

Post autor: orient30 » śr lip 18, 2007 00:27

Mis pisze:Witam wszystkich

Od razu mowie, ze szukalem w szukajce :hmm:

No ale do rzeczy, dzisiaj przepalil mi sie bezpecznik od radia i zegarow, zanim go wymieniel poszedl tez od kierunkowskazow, wymienilem oba i wszystko gra. Przejechałem 10 km i przestal poprawnie dzialac lewy kierunkowskaz. Chodzi o to, ze przedni swieci normalnie a tylny bardzo slabo, ponadto podczas mrygania lewego kierunku pulsuja wszystkie inne swiatla (mijania, lampki wewnatrz, kontrolka od zaciagnietego recznego... ) i jeszcze taka rzecz, ze kontrolka od kierunkow swieci slabym swiatlem i tylko sie rozjasnia w rytm przedniego kierunkowskazu. Prawa strona jest ok.

Domyslam sie, ze moze byc problem z masa, sprawdzilem te z tylu ale byla wporzadku. Gdzie jeszxze szukac przyczyny ? Zarowke tylnego kierunku wymienilem i nic to nei dalo.

Pozdrawiam,
Mis
Kurcze ale dym. Ja bym postawił na skrzynkę bezpiecznikową. Masa raczej niebałdzo. Gdyby to były tylko światła zewnętrzne to zgoda ale tu za dużo lampek na choince. Coś w skrzynce albo na głównej wiązce.

Awatar użytkownika
Mis
Forum Master
Forum Master

Post autor: Mis » śr lip 18, 2007 08:35

orient30 pisze:Coś w skrzynce albo na głównej wiązce.

kurna, ale co :-k

za co sie zabra ?

Awatar użytkownika
Pasadena
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Pasadena » śr lip 18, 2007 08:43

Ja bym stawił na mase sprawdz ja dokładnie. Bo mialem podobnie gwałtownie cała choinke.

VW Golf II od 1995 do 2006, VW Golf III od 2005 do 2008, Opel Corsa od 2007 do 2010
Mazda 626 2.0 od 2008 do 2010
Mazda 323F od 2010 i nadal ->
Mazda MPV od 2011 i nadal ->

Awatar użytkownika
Mis
Forum Master
Forum Master

Post autor: Mis » śr lip 18, 2007 23:50

sprawa sie wyjasnila. Poluzowalo sie polaczenie przeodu od larmu do kierunkow plus troche brudu i itd. Wyczyszczone, na nowo polaczone i wszystko dziala i jest ok. Dziekuje za sugestie

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”