czekam na rady jaka moze byc przyczyna tej usterki i jak ja naprawic pozdrowionka
Swiatla przestały swiecic co zrobic
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Swiatla przestały swiecic co zrobic
podczas jazdy swiatła przestały swiecic tzn. niema swiateł mijania a co za tym idzie drogowych sprawdziłem włacznik swiatel przekazniki oprócz swiateł nie działa takze dmuchawa w kostce przy właczniku nie ma napiecia na przewodach biało- czarnym i zółto czarnym po przekreceniu zapłonu jezeli zmostkuje napiecie na przewód biało czarny swiatła działaja
czekam na rady jaka moze byc przyczyna tej usterki i jak ja naprawic pozdrowionka
Ostatnio zmieniony pn lip 16, 2007 21:43 przez pepu12, łącznie zmieniany 1 raz.
wyjasniam co po poczym robic aby wymienic kostke stacyjki
1- Zdejmujemy kierownice do tego potrzebny bedzie klucz o rozmiarze 24"
2-Demontujemy przełaczniki do kierunków i wycieraczek musimy odkrecic trzy srubki na płaski srubokret a takze odpiac kostki z przewodami od przełaczników
3- W moim przypadku musiałem zciagaczem zdjac tulejke (redukcje) do sportowej kierownicy
4- Odkrecamy srube mocujaca stacyjke i ciagniemy do siebie powinna zejsc bez problemu
5-Aby wyjac kostke stacyjki ze stacyjki odkrecamy srubke mocujaca wkretakiem gwiazdka
6-Po tych czynnosciach wymieniamy kostke na nowa składamy wszystko w odwrotnej kolejnosci i jezeli wszystko dobrze złozymy cieszymy sie działaniem swiateł i dmuchawy pozdrawiam i zycze miłego majsterkowania
2-Demontujemy przełaczniki do kierunków i wycieraczek musimy odkrecic trzy srubki na płaski srubokret a takze odpiac kostki z przewodami od przełaczników
3- W moim przypadku musiałem zciagaczem zdjac tulejke (redukcje) do sportowej kierownicy
4- Odkrecamy srube mocujaca stacyjke i ciagniemy do siebie powinna zejsc bez problemu
5-Aby wyjac kostke stacyjki ze stacyjki odkrecamy srubke mocujaca wkretakiem gwiazdka
6-Po tych czynnosciach wymieniamy kostke na nowa składamy wszystko w odwrotnej kolejnosci i jezeli wszystko dobrze złozymy cieszymy sie działaniem swiateł i dmuchawy pozdrawiam i zycze miłego majsterkowania
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony śr lip 18, 2007 20:37 przez pepu12, łącznie zmieniany 3 razy.