prędkościomierz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
prędkościomierz
czesc ostatnio wskazowka z predkościomiera skacze tzn raz leży na 0 a raz wskazuje dobrą prędkość i tak zauważyłem że często sie "budziła" jak przejechałem jakąś nierówność, więc pomyślałem że coś jedynie nie styka i jak leży to pruszam albo wypne i wepne ta wtyczke 3 pinową (chyba z impulsatora) i chodzi ale po jakimś czasie znowu leży robie tak samo jak wcześniej i jest ok do czasu. Czy ktoś ma moze jakiś pomysł zeby to lepiej stykało albo czy problem może tkwi w czym innym
mozliwe ze wina lezy po stronie styku warto go przeczyścić i zobaczyć czy nie jest ułamany kabel przy kostce. Mozesz podkechać do elektryka to sprawdzi dokładnie co temu dolega. Wiem ze są specialne preparaty które poprawiaja styki szczególnie w starszych pojazdach.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
Re: prędkościomierz
ja miałem to samo poprostu wskazówka wysuneła sie z tego małego trzpienia na którym jest zaczepiona rozkreciłem zegary tzn zdjałem ta przeżroczystą obudowe docisnolem kciukiem wskazówke i śmiga cacyDimateo pisze:czesc ostatnio wskazowka z predkościomiera skacze tzn raz leży na 0 a raz wskazuje dobrą prędkość i tak zauważyłem że często sie "budziła" jak przejechałem jakąś nierówność, więc pomyślałem że coś jedynie nie styka i jak leży to pruszam albo wypne i wepne ta wtyczke 3 pinową (chyba z impulsatora) i chodzi ale po jakimś czasie znowu leży robie tak samo jak wcześniej i jest ok do czasu. Czy ktoś ma moze jakiś pomysł zeby to lepiej stykało albo czy problem może tkwi w czym innym
u mnie zaczęły się ostatnio jakieś dziwności ze wskazówką prędkościomierza. przy jeździe 100 km/h skacze na 80 i wraca. zrobi tak parę razy i spokój. podobnie przy 60 km/h opada niżej. Przy przyspieszaniu od 0 potrafi nagle wskoczyć na 20 szarpać do 60. chaos czytając Wasze posty pomyślałem, że to może też będzie luźna wskazówka. jest tylko jedno ale: te skoki zaczęły się przy opadach deszczu i generalnie nie ma ich w ciepłe dni. może to tylko przypadek?
dziś spotkała mnie niespodzianka: wskazówka prędkościomierza zaczęła skakać podczas postoju...coraz gorzej się dzieje. wygląda na to, że na początek trzeba wymienić impulsator. zalałem go wd40, prędkościomierz pochodził dobrze może ze dwa dni i zaczęło się od nowa
Ostatnio zmieniony wt sie 07, 2007 11:55 przez pomp(as), łącznie zmieniany 1 raz.