witam stałem sie posiadaczem wzmacniacza Alpine nic wielkiego bo 2x50W .mam go podłączonego do gniazda słuchawek w monitorze monitor podpięty jest do kompa którego mam w autku gdy włacze monitor to w głośnikach szysze buczenie i jakieś trzaski , tak samo jest gdy podłącze go do samego kompa , najdziwniejsze jest to ze z odtwarzaczem MP3 wszystko działa znakomicie . Co mogłem źle podłączyć , monitor jest podpiety pod gniazdo zapalniczki a wzmacniacz ma kable puszczone bezpośrednio do aku dzieki za pomoc
i zeby nie zakładać nowego tematu jak "za ekranować" przewody w samochodzie ?? na czym to polega chodzi mi o przewody idące do kompa bo mi troszkę z LCD mieszają
wamacniacz dziwny problem
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wamacniacz dziwny problem
Ostatnio zmieniony śr lip 11, 2007 14:39 przez grzechu2410nn, łącznie zmieniany 1 raz.
z kucharskimi pozdrowieniami Grzegorz Dziedzic
Tak mi to wyglada na "pętlę masy" (po opisie ,bo najlepiej by było osobiscie "pomacać" ).Spróbuj pociagnąć zasilanie gniazda zapalniczki prosto do aku ,tylko nie zapomnij o bezpieczniku zaraz za aku .Oczywiście "stare zasilanie" gniazda zapalniczki(te oryginalne) musisz odłaczyć. MP3 działa super ,bo nie ma styku z masą auta (brak pętli masy).
Kabelki owiń alu folią (taką spożywczą) -sprawdź ,czasami działa .
Kabelki owiń alu folią (taką spożywczą) -sprawdź ,czasami działa .