uszczelniacz walka rorzadu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

marian__
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

uszczelniacz walka rorzadu

Post autor: marian__ » wt lip 10, 2007 14:54

witam
mam pytanie odnosnie walka rozrzadu czy latwo i bezproblemowo sie wymienia uszczelniacz walka rozrzadu?? mozecie mijakos podpowiedziec co i jak mam robic tzn jak mam za to sie zabrac.. bo mi wlasnie widze ze cieknie z tamtad olej

Awatar użytkownika
KamilW
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: KamilW » wt lip 10, 2007 18:09

Heja. Wymienia sie prosto. trzeba jakos zablokowac walek rozrzadu i odkrecic kolo zebate walka. Jak to zrobisz pozostawiam tobie tylko nie wkrecaj w imadlo walka i uwazaj zeby ci sie kolo nie przyszczerbilo bo ci pasek zerwie. Kwestia samej wymiany to dziecinada. Najgorzej odkrecic kolo. potem wyjmujesz uszczelniacz - najlepiej na odkreconej pokrywie - zakladasz nowy, kolo, pasek ustawienie rozrzadu i cieszysz sie niecieknacym uszczelniaczem.

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » wt lip 10, 2007 21:43

marian__[/b sa fachowcy ( widzialem na wlasne oczy) ktorzy zakladaja klucz na srube od koła a drugi idzie na chwile zakrecic silnikiem , dwa razy widzialem jak to robili i za kazdym razem puscila :D raz w Lanosie a drugi raz w Polo. Pozniej zdejmujesz sobie kołko , uwazaj zebys klinika nie zgubil takiego ktory jest w takim zagłebieniu w wałku. Wymiana zimerka to juz jak Kamil napiasal dziecinnie proste.
A jak boisz sie probowac z silnikiem , albo nie masz rak pomocnych w poblizu, to blikujesz koło wsuwaljac jakis gruby pret w dziure w kole, zapierasz o kant głowicy i walczysz ze sruba, a pozniej scenariusz ten sam:)

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”