Zabezpieczenie TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zabezpieczenie TDI
Witam chciałbym zabezpieczyć moje autko przed kradzieżą. Zakupiłem już elektrozawór i zamierzam go na dniach montować ale wyczytałem ze nawet mając taki zawór na przewodzie paliwowym może zasysać ropę przez wężyk powrotu i podobno tez jakiś zaworek jest potrzebny. Problem w tym ze nie mam pojęcia jaki. Jeśli ktoś wie lub ma zamontowany to proszę o podpowiedz lub jakiegoś linka.
przecież jest zaworek n109 na pompie ........ dajesz na niego odcięcie , włącznik montujesz gdzieś w środku autka i już autko nie odpali
zobacz tu
zobacz tu
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
tylko to nie jest żadne zabezpieczenie , każdy złodziej wie o tym zaworku i bardzo szybko sobie z tym radzi podajac + z akumulatoradamcio151 pisze:przecież jest zaworek n108 na pompie ........ dajesz na niego odcięcie , włącznik montujesz gdzieś w środku autka i już autko nie odpali
zobacz tu
lepsze jest załozenie zaworka na przewód ( najlepiej w trudno widocznym miejscu i dobrze schowac włacznik.
ostatnio zastanawiam sie nad załozeniem takich dybów na pedała z zamkiem , nie sa drogie na allegro.
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
Otóż to i właśnie dlatego chce zamontować ten elektrozawór. Tylko czy powrotem tez nie będzie zasysał delikatnie bo pompa ma chyba dosyć spore ciśnienie ssania.
Ostatnio zmieniony pt lip 06, 2007 20:48 przez gelu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Kończę ten temat, jeśli chcesz miec elektrozawór dodatkowy to moja odpowiedź powinna Tobie wystraczyć. Montujesz elektrozawór pomiędzy filtrem paliwa a pompą. Jest miejsce zaraz na końcu przewodu paliwowego(plastikowy sztywny) idącego od zbiornika do komory silnika. Jeśli dobrze zamontujesz ten zawór, czyli jak najniżej pod rurą od filtra powietrza na grodzi czołowej, będzie bardzo utrudnione dojście do niego-i dobrze ! Paliwa ze zbiornika wtedy nie zaciągnie-spokojnie. Silnik odpali ale jeśli go nie załączysz, zgaśnie po przejechaniu 100-150m max. To jedno z najlepszych zabezpieczeń, może jutro napiszę Tobie na PRIVA dokłądnie co i jak zrobić. Mam to sprawdzone, wstawiłem ludziom takich zabezpieczeń ze 30 i jeszcze żadne autko nie zmieniło ,,nagle"właściciela a było kilka prób.
Ostatnio zmieniony pt lip 06, 2007 21:47 przez GRIZLI, łącznie zmieniany 1 raz.
prawda , ale nie każdy złodziej tak się na tym zna...... są laiki , którzy nie mają o tym zielonego pojęcia ( tak było , gdy miałem MK2 )twardy pisze:tylko to nie jest żadne zabezpieczenie , każdy złodziej wie o tym zaworku i bardzo szybko sobie z tym radzi podajac + z akumulatora
ale lepiej założyć włącznik od przekaźnika ECU 109 ( dziechu napisał o tym w temacie , który link podałem wyżej )
- damian-ppp
- Gadatliwa bestia