Totalny brak mocy na LPG i benzynie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

marian__
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: marian__ » śr lip 04, 2007 14:46

witam
pisalem wczesniej ze szarpie na lpg ateraz juz zaczelo sie dziac na benzynie szarpac i przerywac i nawet jak chce na benzynie ruszyc z miejsca z calej silyto aczyna sie dusisc i szarpac i kontrolka ladowania zaczyna sie swiecic. nawetr jak odpale auto to chwile posiwieci kontrolka ladowania i dopiero zgasnie, a kiedys tak nie bylo.prosze was o pomoc cot o moze byc...

Awatar użytkownika
krzycho85
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: krzycho85 » śr lip 04, 2007 16:13

Sprawdź połączenie masy akumulatora z nadwoziem i z silnikiem. Jeśli jest OK to sprawdź ustawienie rozrządu.
Tak poza tym to napisz jaki to silnik. To ze 1,3 to jeszcze nic nie mówi.
Ostatnio zmieniony śr lip 04, 2007 16:14 przez krzycho85, łącznie zmieniany 1 raz.

marian__
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: marian__ » śr lip 04, 2007 18:03

jest to silnik 1.3 gaznik

[ Dodano: 04 Lip 2007 20:58 ]
ten totalny brak mocy przejawia sie tym iz jak probuje ruszyc to zaczyna nim szrpac i zaczyna swiecic sie kontrolka ladowania nie wiem czemu. tak jak juz pisalem jest to silnik 1.3 gaznik...

Awatar użytkownika
krzycho85
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: krzycho85 » śr lip 04, 2007 21:24

sprawdź jeszcze podstawę gaźnika, na pracującym silniku pryskaj dezodorantem do okoła gaźnika blisko jego podstawy, jeśli wzrosną obroty to podstawa do wymiany. Silnik na wolnych obrotach chodzi równo?

marian__
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: marian__ » czw lip 05, 2007 22:59

bylem dzis u mechanika i mechanik powiedzial ze mam do wymiany kopolke i palec i ze zle sa przewody bo iskra przeskakuje i ze mam kupic przewody na ktorych jest napisane ze moga byc stosowane do LPG.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw lip 05, 2007 23:08

marian__ pisze:bylem dzis u mechanika i mechanik powiedzial ze mam do wymiany kopolke i palec i ze zle sa przewody bo iskra przeskakuje i ze mam kupic przewody na ktorych jest napisane ze moga byc stosowane do LPG.
skoro iskra przeskakuje to masz jasność co jest nie tak.
Mechanik gada dobrze z wyjątkiem tego, że przewody mają być pod LPG. Mają być dobrej firmy i jeśli cię stać to kup sobie BERU. W sklepie koło mnie kosztują 130 zeta, gdzie indziej więcej ale warto bo starczą może do końca samochodu.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”