witam
pisalem wczesniej ze szarpie na lpg ateraz juz zaczelo sie dziac na benzynie szarpac i przerywac i nawet jak chce na benzynie ruszyc z miejsca z calej silyto aczyna sie dusisc i szarpac i kontrolka ladowania zaczyna sie swiecic. nawetr jak odpale auto to chwile posiwieci kontrolka ladowania i dopiero zgasnie, a kiedys tak nie bylo.prosze was o pomoc cot o moze byc...
Totalny brak mocy na LPG i benzynie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Sprawdź połączenie masy akumulatora z nadwoziem i z silnikiem. Jeśli jest OK to sprawdź ustawienie rozrządu.
Tak poza tym to napisz jaki to silnik. To ze 1,3 to jeszcze nic nie mówi.
Tak poza tym to napisz jaki to silnik. To ze 1,3 to jeszcze nic nie mówi.
Ostatnio zmieniony śr lip 04, 2007 16:14 przez krzycho85, łącznie zmieniany 1 raz.
Totalny brak mocy na LPG i benzynie
jest to silnik 1.3 gaznik
[ Dodano: 04 Lip 2007 20:58 ]
ten totalny brak mocy przejawia sie tym iz jak probuje ruszyc to zaczyna nim szrpac i zaczyna swiecic sie kontrolka ladowania nie wiem czemu. tak jak juz pisalem jest to silnik 1.3 gaznik...
[ Dodano: 04 Lip 2007 20:58 ]
ten totalny brak mocy przejawia sie tym iz jak probuje ruszyc to zaczyna nim szrpac i zaczyna swiecic sie kontrolka ladowania nie wiem czemu. tak jak juz pisalem jest to silnik 1.3 gaznik...
- Paweł Marek
- V.I.P.

skoro iskra przeskakuje to masz jasność co jest nie tak.marian__ pisze:bylem dzis u mechanika i mechanik powiedzial ze mam do wymiany kopolke i palec i ze zle sa przewody bo iskra przeskakuje i ze mam kupic przewody na ktorych jest napisane ze moga byc stosowane do LPG.
Mechanik gada dobrze z wyjątkiem tego, że przewody mają być pod LPG. Mają być dobrej firmy i jeśli cię stać to kup sobie BERU. W sklepie koło mnie kosztują 130 zeta, gdzie indziej więcej ale warto bo starczą może do końca samochodu.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.