Lemforder, Trw, Febi. Opakowanie i jego brak

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
suavomer
Ma gadane
Ma gadane

Lemforder, Trw, Febi. Opakowanie i jego brak

Post autor: suavomer » wt lip 03, 2007 17:48

Witam, kupowałem kiedyś gumowe elementy zawieszenia firmy Febi na tył i one były PAKOWANE w pudelka. Dziś byłem w sklepie po elementy na przód i chciałem Lemfordera. A gość mi je podaje z ręki NIE PAKOWANE i bez żadnego oznaczenia Lemfordera na częściach.

Czy gumy do wahaczy na przód firmy Lemforder posiadają jakieś oznaczenie, żebym mógł poznać czy mnie gość nie robi w bambuko? I czy nie powinny być zapakowane (folia, karton) ???

Pozdrawiam

Masz ALH? czytaj: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=91763

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt lip 03, 2007 19:04

To że nie opakowane to pół biedy, ale że brak oznaczeń to już nie kupuj. Każda firma stara się oznaczyć swoje wyroby, powinne to być znaki wybite w metalu lub nadlewy na gumie. Zadne malowane oznaczenia. To jest ogólna zasada i nie sądzę żeby tu był wyjątek.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
suavomer
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: suavomer » wt lip 03, 2007 19:10

Hm racja ale jeszcze posprawdzałem ile kosztuje Lemfoerder w InterCarsie i widzę, że jestem robiony w konia bo cena około 12 zeta niższa niż powinna być, więc to może być wszystko tylko nie Lemfoerder. Jutro idę do Intercarsu na zakupy i zobaczymy co tam słychać...

[ Dodano: Sro Lip 04, 2007 16:05 ]
Z katalogu wynika, że lemfoerder pakuje w zbiorcze opakowania po 20 sztuk. Mech ocenił, że to lemfoerder. Już założone i jest git.

Nara

Masz ALH? czytaj: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=91763

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”