temat tyczy golfa IV
Widziałem ze jest temat o skrzypiących drzwiach. ja mam niestety inny problem. Moje drzwi-od strony kierowcy pukają. jest to strasznie denerwujące. pukają przy przyspieszaniu, zwalnianiu, na zakręcie, na wybojach. jakby były luźne. na pewno delikatnie ocierają i nie domykają się jak trzeba- żeby się domknęły trzeba mocniej zamykać.
może to być spowodowane stłuczka jaka miał ten samochodzik...ale mniejsza o to
czy jest sposób żeby wyeliminować to pukanie? z nie domykającymi drzwiami chyba przyjdzie mi się pogodzić bo regulacja zamka nie pomaga.
Drugim problemem jest trzeszczenie przy kole od strony pasażera. Skrzypi na nierównościach jak buda się rusza...nie są to na pewno przeguby...cos jakby guma... co to może być
ostatnią rzeczą będzie regulacja zamka bagażnika. czy musze rozkręcać całą tapicerkę żeby go wyregulować? tez się nie domyka przy delikatnym zamykaniu, trzeba troszkę mocniej...
Drzwi pukaja podczas jazdy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Drzwi pukaja podczas jazdy
Ostatnio zmieniony pn lip 02, 2007 13:41 przez papahanys, łącznie zmieniany 1 raz.
- davidoff82
- Mały gagatek

- Auto: Audi A4 B6 Avant 1.9 TDI
- Silnik: Awx
- Kontakt:
Re: pukające drzwi-nie slrzypiace...
papahanys pisze:temat tyczy golfa IV
Widziałem ze jest temat o skrzypiących drzwiach. ja mam niestety inny problem. Moje drzwi-od strony kierowcy pukają. jest to strasznie denerwujące. pukają przy przyspieszaniu, zwalnianiu, na zakręcie, na wybojach. jakby były luźne. na pewno delikatnie ocierają i nie domykają się jak trzeba- żeby się domknęły trzeba mocniej zamykać.
Szukaj w rejonie zawiasów może tam być luz ewentualnie na zamku, musisz zlokalizowac czy tyl drzwi (wtedy zamek) czy przod (wtedy zawiasy) w trojce one lubia sie luzowac niekiedy wycieraja sie trzpienie i powstaje luz...
czy jest sposób żeby wyeliminować to pukanie? z nie domykającymi drzwiami chyba przyjdzie mi się pogodzić bo regulacja zamka nie pomaga.
Drugim problemem jest trzeszczenie przy kole od strony pasażera. Skrzypi na nierównościach jak buda się rusza...nie są to na pewno przeguby...cos jakby guma... co to może być
tutaj obstawiam wszelkie matalowo-gumowe elementy zawieszenia tudzież amortyzator, podjedź do pierwszej lepszej stacji kontroli i zrob test zawieszenia, nie zaplacisz wiecej niz 10 - 20 złotych i bedziesz miec jasnosc sprawy
Co do tylnej klapy nie mam pojecia bo nic z nia nie robilem.
Lepiej mieć Parkinsona i troche powylewać,
Niż Alzheimera i zapomnieć wypić...
Niż Alzheimera i zapomnieć wypić...