Stukanie w okolicach lewarka...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
ck
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Stukanie w okolicach lewarka...

Post autor: ck » sob cze 23, 2007 15:38

...pojawia się jak przejadę przez nierówności ale przede wszystkim jak dodam gazu albo puszcze noge z gazu.Na lewarku zmiany biegów czuć wtedy jakby coś obijało o niego.Nie wiem co to moze być.Raczej coś od spodu w okolicach tunelu gdzie znajduję się tłumik.Co to moze być?

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » sob cze 23, 2007 16:23

to moze byc tłumik , wejdz pod auto i poszarp ukladem i bedziesz widzial gdzie Ci sie obija.

[ Dodano: Sob Cze 23, 2007 4:31 pm ]
a moze poduszka ? sprawdz auto od spodu z tym ukladem , zlap za rure i szarp w góre na boki itd i jak nic nie bedzie pukac to zajrzyj pod maske i zobacz jak zachowuja sie poduszki. W jakim stanie sa, dobrze by było jakby ktos siedzial w aucie i na zaciagnietym recznym probowal ruszyc a za chwile cofnac autem, jak on tak bedzie robil to ty patrz na poduszki, czy nie za bardzo wyłazi ta na belce z przodu, a np ta od silnika z tyłu nie powinna byc popekana w srodku. Mozesz tez samemu sprawdzic w ten sposób ze na zgaszonym aucie sprobouj szarpac silnikiem , nie powinien sie ruszyc, nie załuj siły.

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Awatar użytkownika
ck
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ck » sob cze 23, 2007 17:06

Poduszkę ta przednia wymieniałem juz kiedyś,ale jak szarpnąłem teraz za tłumik to coś tam stuka.Żeby dokładnie zlokalizować w którym miejscu to musze wjechac na kanał.Czy oprócz poduszek i tłumika może jeszcze coś stukać w tych okolicach?

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » sob cze 23, 2007 17:14

ck pisze:Poduszkę ta przednia wymieniałem juz kiedyś,ale jak szarpnąłem teraz za tłumik to coś tam stuka.Żeby dokładnie zlokalizować w którym miejscu to musze wjechac na kanał.Czy oprócz poduszek i tłumika może jeszcze coś stukać w tych okolicach?
nic

Obrazek

Awatar użytkownika
ck
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ck » sob cze 23, 2007 20:56

wywaliłem jedną gume podtrzymujacą tłumik końcowy bo ona mi za bardzo tłumik napinała na jedna stronę i dlatego zamiast przechodzić przez środek tunelu to był napiety na prawa stronę i uderzał o blachę w tunelu.Tylko teraz nie wiem jak długo mogę jeździć tak bez tej gumy,czy mi tłumik po jakimś czasie nie opadnie.

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » sob cze 23, 2007 21:02

załoz wieksza gume jakas , zawieszony mmusi byc, albo pokombinuj cos z wieszakami na tłumiku. Podegnij gdzies tam młoteczkiem puknij , a jak nie to znajdz wieksza gume w sklepie pewnie bedzie kosztowac grosze.

Obrazek

Awatar użytkownika
ck
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ck » sob cze 23, 2007 21:25

właśnie ściągnąłem gumę która była juz bardzo naciągnięta i zwulkanizowana.To jest dokładnie w miejscu gdzie są dwie gumy koło siebie i jedną z nich ściągnąłem,zaraz nad tylną osią,tak,że z jednej strony trzyma ale nie jestem pewny jak długo wytrzyma.

[ Dodano: Czw Cze 28, 2007 01:31 ]
powodem stukania był tłumik który obijał sie o scianki tunelu.Podjechałem do gościa od tłumików....odciął tłumik i zespawał ponownie tak żeby przebiegał przez środek tunelu.Teraz jest cisza :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”