Witam.
Historia jest taka - jakiś czas temu dokręciłem śruby mocujące deskę rozdzielczą, te na podszybiu, koło mechanizmu wycieraczek - bo deska mi skrzypiała. I teraz nie wiem, czy na skutek tego, czy może z innej przyczyny, przy jeździe po nierównościach usłyszałem, jakby coś się ułamało, taki strzał. Potem ten strzał powtórzył się jeszcze np. przy skęcaniu przy większej prędkości. Kilka razy strzeliło i teraz góra deski rozdzielczej nie trzyma się karoserii - tzn. trzyma się tylko w jednym miejscu - przy prawym głośniku - z lewej strony, tam gdzie licznik, cała deska sie normalnie rusza i wyraźnie widać, że niczego się nie trzyma. Co się połamało i jak to można naprawić?
Dziś rozebrałem deskę (wyjęłem tą ramk, na której montowane są wszystkie przyciski, wyjęłem licznik, ale nie widzialem żadnych mocowań. Jak tam się dostać?
Odpadła mi deska rozdzielcza...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Odpadła mi deska rozdzielcza...
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.