katalizator
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
katalizator
Witam
koledzy powiedzcie mi jak poznać kiedy katalizator nadaje sie na złom ?? mam MK2 z przebiegiem około 370 tyś km i nie mam pojęcia czy nie jest tam czasem założony jeszcze oryginalny kat.
pozdrawiam
koledzy powiedzcie mi jak poznać kiedy katalizator nadaje sie na złom ?? mam MK2 z przebiegiem około 370 tyś km i nie mam pojęcia czy nie jest tam czasem założony jeszcze oryginalny kat.
pozdrawiam
to ,że jest tam od nowości to wcale nie oznacza ,że musi być zużyty - wszystko zależy od jakości paliwa, kondycji silnika i sposobu jazdy..bufu pisze:mam MK2 z przebiegiem około 370 tyś km i nie mam pojęcia czy nie jest tam czasem założony jeszcze oryginalny kat.
doświadczony tłumikarz wyjmie go, rzuci okiem i powie Ci czy jeszcze jest ok.
- koonrad
- majster ulepszacz
- Kontakt:
Matador, kata na skupie złomu opchnisz za jakieś 200zł
więcej dostaniesz na allegro
oczywiście pod warunkiem że bedzie cały, nie wysypany.
więcej dostaniesz na allegro
oczywiście pod warunkiem że bedzie cały, nie wysypany.
poznać(podłóg własciwości) ciężko, ale zawsze mozesz tak w ramach "usprawnień technicznych" pozbyć sie gobufu pisze:koledzy powiedzcie mi jak poznać kiedy katalizator nadaje sie na złom
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=175064][img]http://img150.imageshack.us/img150/416/clipboard01do1.jpg[/img][/url]
To nie tajemnica, tylko Dziejo się boi ,że tłumikarz po ciemku mu podmienikoonrad pisze:Matador, kata na skupie złomu opchnisz za jakieś 200zł
[ Dodano: 16 Cze 2007 23:05 ]
żadne usprawnienie, jest głośniej i bardziej śmierdzi ,ja byłem głupi ,że wyjąłem i teraz żałuję..koonrad pisze:zawsze mozesz tak w ramach "usprawnień technicznych" pozbyć sie go
Wcale nie musi byc glosniej po wycieciu katalizatora. Mozna np. wspawac w jego miejsce tlumik niewieli i bedzie cicho i troche sie osiagi poprawia. Przy tym przebiegu to chyba jednak nadaje sie na zlom ten katalizator, gdyz paliwa jakie mamy takie mamy i to jest zasadniczy powod. Na pewno bedzie glosniej jesli wspawasz tam strumienice.
Można wstawić wstępny tłumik ,to prawdaSlawek 11 pisze:Mozna np. wspawac w jego miejsce tlumik niewieli i bedzie cicho i troche sie osiagi poprawia
ale nie twórzmy mitów przy tak małych i niewysilonych silniczkach ,żadnej poprawy osiągów nie da się odczuć, chyba ,że ktoś miał całkiem zapchany katalizator..
przy sprawnym katalizatorze i po jego wyjęciu nie odczuje się różnicy..