Pytanie odnosnie strumienicy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
zajac
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Pytanie odnosnie strumienicy

Post autor: zajac » pn cze 11, 2007 18:34

siemanko
chodzi o mk2 GT 1,8 RP
mam takie pytanie czy strumienica znajdujaca sie w miejscu katalizatora moze powodowac zamulanie silnika i problem z jazda na benzynie ???
problem jest taki ze auto na benzynie sie strasznie zalewa a sonda dziala prawidlowo (jakis mechanik powiedzial mi ze takie cuda moga sie dziac przez strumienice nie dobrana pod dany silnik i powoduje to jakis zwrot spalin i komputer glupieje)
c o tym sadzicie czy to ma w sobie cos prawdy czy jakas herezja
do tego auto jest tez mulowate na LPG

i czy np strumienica moze sie zapchac??
albo zamulenie moze byc powodowane przez dojechany tlumik koncowy??
auto mialo remont rok temu i byl wymieniany tez walek rozrzadu moze zly???pasuja inne wogole??

koncza mi sie pomysly odnosnie tych problemow zwlaszcza z benzyna (choc gaz tez wczesniej lepiej chodzil) wymienilem juz wszytstkie czujniki lambde kable swiece komputer wtrysk i nic nie pomaga

Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0

NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » pn cze 11, 2007 18:53

jak auto chodziło wczesniej???? zaraz po remoncie?? nie wiem dlaczego pokusiłes sie własnie na struminice jeszcze pewnie z"" alledrogo ""i to uniwersalna ( stare przysłowie mówi - "jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego ""

stempel72
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: stempel72 » pn cze 11, 2007 18:56

Tak, ale strumienica nie może się zapchać i napewno nie przez to auto zamula. Może masz po remoncie silnika żle rozrząd złożony. A co do końcowego tłumika to zwal go i się przekonaj czy to jego wina. Myślę że to w głównej mierze wina mechanika, że nie umie sobie z tym poradzić.

VR6 + STAG 300

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » pn cze 11, 2007 18:59

przychylam sie równiez do stwierdzenia jak STEMPEL pisze ! :bigok: ale ja bym sie jeszcze przyjrzał dolotwi powietrza
Ostatnio zmieniony pn cze 11, 2007 18:59 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
zajac
Kontakt:

Post autor: zajac » pn cze 11, 2007 19:59

dolot jest seria czyli puszka z wkladem , dziejo o strumienice pokusil sie poprzedni wlasciciel i w sumie do pewnego czasu bylo ok,
rozrzad jest ustawiony jak ma byc 3 roznych mechanikow to prawdzalo chyba ze cos w srodku jest posrane nie wiem jak to sprawdzic
w sumie po remoncie auto zrobilo 1300 km i potem uderzylem do UK wiec nastepne 2400 km i wszystko bylo cacy ,pojezdzilem tam 2 dni i nagle cos sie zje..lo . Auto wogole nie chcialo chodzic na benzynie po strasznych meczarniach zaczal jezdzic ale kopcil jak stary diesel i palil 40
najpierw pojechalem do jednego mechanika ktory cos pogrzebal i auto chodzilo swietnie jak sie potem okazalo ustawil zaplon na 34 stopnie ze az kopulke wypalilo po powrocie do seryjnego ustwienia zmula
wymienilem wtrysk sonde komputer czujniki temp i pobawilem sie w zmasowanie sondy i teraz nie kopci (moze czasem)ale czuc ze go zalewa bo nie jedzie i wali benzyna wiec wszystkie proby nie poskutkowaly

a od jakiegos czasu poczulem tez spadek osiagow i dynamiki na LPG niezaleznie od rozkrecania sruby od dawki gazu czy spala 12 czy 15 nie ma zadnej zmiany w dynamice
ale i tak nie sadze (w przeciwnienstwie do wiekszosci mechanikow)ze gaz ma cos wspolnego z tym ze benzyna nie chodzi jak powinna

stempel72
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: stempel72 » pn cze 11, 2007 20:48

Gaz masz na śrubce więc odpada. Jeżeli aż tyle kręcone było aparatem zapłonowym to musi być coś tam posrane, może jest po prostu żle włożony ? Nie na swoje miejsce. Może masz od kogoś aparat zapłonowy pożyczyć i sprawdzić na drugim ?

VR6 + STAG 300

Awatar użytkownika
zajac
Kontakt:

Post autor: zajac » pn cze 11, 2007 22:11

ale potem pojechalem do normalnych mechanikow nie stwierdzili nic pozatym ze zaplon byl na maksa przestawiony ustawili zgodnie z ksiazka i troche zamula
pozatym ze wypalilo kopullke auto chodzilo swietnie spalanie lpg bylo ok 11 w trasie 10 i byl dosc zwawy wiec nie wiem gdzie jest pies pogrzebany

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”