1.3 NZ odłączona wtyczka w komorze silnika.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- krzysiek355
- Nowicjusz
- Kontakt:
1.3 NZ odłączona wtyczka w komorze silnika.
Witam.
Od nie dawna jestem właścicielem VW mk2 1.3 NZ. Oglądałem sobie silnik i patrzę a jakaś
wtyczka nie jest podłączona . Nie wiem od czego ona jest, ale chyba od sondy.
Silnik chodzi normalnie, temperatura w porządku. Na zimnym ma troszku za wolne obroty.
I wydaję mi się, że za dużo pali ale jeszcze dokładnie nie sprawdzałem.
Podpiąłem tą wtyczkę i silnik na wolnych obrotach chodzi normalnie,
ale jak dodam gazu dochodzi do pewnych obrotów i zaczyna go dusić. Im więcej gazu tym bardziej gaśnie.
Kiedyś już spotkałem golfa co miał identyczne objawy tylko, że koleś nie wiedział co jest grane i takiego sprzedał nie naprawiając.
Od czego jest ta wtyczka i jak to naprawić?
Proszę o pomoc.
P.S Używałem szukajki, ale podobnych objawów nie znalazłem
Od nie dawna jestem właścicielem VW mk2 1.3 NZ. Oglądałem sobie silnik i patrzę a jakaś
wtyczka nie jest podłączona . Nie wiem od czego ona jest, ale chyba od sondy.
Silnik chodzi normalnie, temperatura w porządku. Na zimnym ma troszku za wolne obroty.
I wydaję mi się, że za dużo pali ale jeszcze dokładnie nie sprawdzałem.
Podpiąłem tą wtyczkę i silnik na wolnych obrotach chodzi normalnie,
ale jak dodam gazu dochodzi do pewnych obrotów i zaczyna go dusić. Im więcej gazu tym bardziej gaśnie.
Kiedyś już spotkałem golfa co miał identyczne objawy tylko, że koleś nie wiedział co jest grane i takiego sprzedał nie naprawiając.
Od czego jest ta wtyczka i jak to naprawić?
Proszę o pomoc.
P.S Używałem szukajki, ale podobnych objawów nie znalazłem
Była [url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=106745]Niebieska Pasadena[/url]
- krzysiek355
- Nowicjusz
- Kontakt:
- krzysiek355
- Nowicjusz
- Kontakt:
no właśnie na zdjęciu widać tylko wtyczkę, ale pod nią jest miejsce żeby ją wpiąć... jak wepnę tam gdzie ma być to występują te objawy o których pisałem na początku. Czyli dochodzi do pewnych obrotów i zaczyna go dusić. Jak jest odpięta ta wtyczka to działa normalnie :/tronic pisze:nie widze zebys mial cos podpiete pod listwe wtryskow
Zrobiłem dokładniejsze zdjęcia.
Ostatnio zmieniony pn cze 11, 2007 19:54 przez krzysiek355, łącznie zmieniany 1 raz.
Była [url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=106745]Niebieska Pasadena[/url]
tak jak powyżej kolega wspomniał jest to od sondy lambda. aczkolwiek u mnie ta wtyczka wygląda inaczej jest węższa. ale po przewodach widać na tej drugiej wtyczce że są to przewody od sondy.
A z tego co piszesz wynika że jest uszkodzona sonda. Przy odłączonej wtyczce silnik pracuje w trybie awaryjnym i powinien więcej przez to palić...
A z tego co piszesz wynika że jest uszkodzona sonda. Przy odłączonej wtyczce silnik pracuje w trybie awaryjnym i powinien więcej przez to palić...