ściąga w lewo
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ściąga w lewo
Problem jak w temacie - tydzień temu rozkręcałem zaciski w celu sprawdzenia klocków hamulcowych oraz zeszlifowania rantów na tarczy. Teraz tak kojarzę że od tamtego czasu (tak w 95%) ściąga mnie w lewo - delikatnie ale jednak. Przy naciśnięciu na pedał odczuwam to zjawisko bardziej choć nie zawsze. Sprawdzałem wizualnie zaciski to jest OK - przy składaniu zacisku cylinderek chodził delikatnie, ciśnienie w kołach takie same. Czego mam szukać – jechać sprawdzić geometrie (to są koszt może najpierw coś sprawdzić tylko co).
- krzych8419
- Mały gagatek

- Kontakt:
jesli zciagałes zaciski to wypadało by odpowietrzyc układ hamulcowy
tym bardziej ze ruszałes indywidualnie cylinderkami , odpowietrz i powinno byc ok , jesli oczywiscie wszystko dobrze złozyłes
tym bardziej ze ruszałes indywidualnie cylinderkami , odpowietrz i powinno byc ok , jesli oczywiscie wszystko dobrze złozyłes
Ostatnio zmieniony pt maja 18, 2007 22:39 przez krzych8419, łącznie zmieniany 1 raz.
G.Ł.O.Ś.N.Y
- krzych8419
- Mały gagatek

- Kontakt:
- krzych8419
- Mały gagatek

- Kontakt:
- krzych8419
- Mały gagatek

- Kontakt:
ja od paru lat jade katówka i jest ok , i u mnie w aucie i u ojca
tylko drobna tarcza , nie kamieniem , i troche wyczucia tez trzeba miec
tylko drobna tarcza , nie kamieniem , i troche wyczucia tez trzeba miec
Ostatnio zmieniony pt maja 18, 2007 22:54 przez krzych8419, łącznie zmieniany 1 raz.
G.Ł.O.Ś.N.Y
- krzych8419
- Mały gagatek

- Kontakt:
- nie wiem czy to ma znaczenie ale ostatnio przy skręcaniu słyszałem dziwny dzwięk tzn. jakby sprężyna McPhersona wskoczyła w swoje gniazdo (stało sie to po złożeniu hamulców, opuszceniu samochodu i jednej z pierwszych jazd) - ale w tedy pomyślałem że auto było w powierzy to może po opszczeniu siadło coś na swoje miejsce (spręzyna)