klapka od wlewu paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
klapka od wlewu paliwa
Zajechałem sobie na CPN, chce otworzy klapke wlewu paliwa,wciskam przycisk umieszczony pomiedzy fotelami(Ci którzy to maja to wiedza o co chodzi) a tu niespodzianka, klampa sie nie otworzyła, słychac jak cos tam pracuje ale klapka dalej zampknieta. Poratujcie co sie mogło stac bo mnie tu zaraz szlag trafi. Nie ma miesiaca zeby w tym aucie sie cos nie *#cenzura#* zaprzeproszeniem.
Czy jest inny sposób zeby tą klapke otworzyc.
Zrozpaczony cylinder.
Czy jest inny sposób zeby tą klapke otworzyc.
Zrozpaczony cylinder.
witam
jest sposób wystarczy zdjąc tapicerkę w bagazniku i odkręcic siłownik wtedy klapke otworzysz bez problemu a dalej musisz szukac usterki sprawdz czy siłownik reaguje na przycisk jak nie to podłącz go do akumulatora na krutko i sprawdz, jak działa to wtedy trzeba sprawdzic napiecie na kablach kumpel w passacie b5 miał to samo i sie okazało ze prąd był ale zbyt słaby
pozdrawiam
jest sposób wystarczy zdjąc tapicerkę w bagazniku i odkręcic siłownik wtedy klapke otworzysz bez problemu a dalej musisz szukac usterki sprawdz czy siłownik reaguje na przycisk jak nie to podłącz go do akumulatora na krutko i sprawdz, jak działa to wtedy trzeba sprawdzic napiecie na kablach kumpel w passacie b5 miał to samo i sie okazało ze prąd był ale zbyt słaby
pozdrawiam
od strony klapki jest dostep pod tapicerka w łasnie do zamka
nie moge ci przesłać fotki bo aparatu w tej chwili nie mam
nie moge ci przesłać fotki bo aparatu w tej chwili nie mam
Ostatnio zmieniony pt maja 11, 2007 19:31 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
znalazłem siłownik. od siłownika idzie drut w duł podczas wciskania przycisku dru opuscza sie i podnosi, czyli silnik pracuje ale klapka sie nie otwiera. sorrki za błedy ale szybko pisze.
[ Dodano: 11 Maj 2007 19:58 ]
ruszałem tym drutem w lewo i prawo i nic. pare razy troche uszczypło i nic frajde ma tylko ma moja zona bo to ona przyciska i szczypie. i co dalej. do samej klapki od tyłu nie mozna dojsc bo jest blach. a ta mechanizacja
[ Dodano: 11 Maj 2007 19:58 ]
ruszałem tym drutem w lewo i prawo i nic. pare razy troche uszczypło i nic frajde ma tylko ma moja zona bo to ona przyciska i szczypie. i co dalej. do samej klapki od tyłu nie mozna dojsc bo jest blach. a ta mechanizacja
teraz poproś jeszcze raz żonecylinder pisze:od siłownika idzie drut w duł podczas wciskania przycisku dru opuscza sie i podnosi,
spróbuj z kims niech steruje od wewnatrz klapką a ty z zewnątrz
[ Dodano: Pią Maj 11, 2007 20:01 ]
moja żona równiez ma frajdę wt akiej sytuacjicylinder pisze:troche uszczypło i nic frajde ma tylko ma moja zona bo to ona przyciska i szczypie. i
no kuzwa udało sie klapka otworzona ale dzieki śubokretowi którym podwadziłem klapke w okolicy zapadki. po otworzeniu patrzyłem na ten dzyndzek co chowa sie gdy wciskamy guzik, zona wciskała a ja patrzyłem i ten cycek sie chowa i wysuwa czyli odbezpiecza klapke problem w tym ze klapka nie odzkakuje, czy to problem sprezyny jest za słaba czy co.