przepustnica do wymiany

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Quent
Nowicjusz
Nowicjusz

przepustnica do wymiany

Post autor: Quent » czw maja 10, 2007 12:36

Od jakiegos czasu mam problem z nierowna praca silnika (AEX) co zostalo zdiagnozowane przez seriws jako brudna przepustnica. Faktycznie po przeczyszczeniu i zaadoptowaniu na komputerze jak reka odjal. Jednak po jakichs niecalych 10tys km znow musialem dac do czyszczenia bo obroty wariowaly na biegu jalowym, albo gasl od razu po zaplonie. I znow pomoglo.

Problem w tym ze powiedzieli mi w serwisie ze musze juz ja wymienic bo juz dycha resztka sil. Wymienic moge ale oryginal kosztuje ok 1000zl co dla mnie jest sporym wydatkiem biorac pod uwage ze cale auto dzis jest warte moze jakies 8 razy wiecej ;-)

Czy w zwiazku z tym sa dostepne jakies zamienniki przepustnic - tansze? Czy ktos z Was mial juz podobny problem?

Pozdr,
Q

netherton
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: netherton » czw maja 10, 2007 16:42

Poszukaj na allegro, widziałem przepustnice do różnych silników cena do 350 pln

Awatar użytkownika
Jacenty85
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Jacenty85 » czw maja 10, 2007 17:36

Dokładnie na allegro są po 350 natomiast na szrotach oryginały po 400. Mam nadzieje, że mechanicy przegrali soft do ECU przed wprowadzeniem nastawów podstawowych. Sprawa druga to map sensor. Możesz profilaktycznie wykręcić go z kolektora i oczyścić. Czasem lubi się zabrudzić co powoduje falujące obroty.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”