Tempomat w TDI

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
spajrek
Mały gagatek
Mały gagatek

Tempomat w TDI

Post autor: spajrek » wt maja 08, 2007 17:50

Witam!!!
Przekopałem forum i wiem, że jest możliwość założenia tempomatu w moim MK3. Dzisiaj sprawdzałem za skrzynką z bezpiecznikami znalazłem 3 kostki. Dwie czarne i jedna czerwona. I teraz nie wiem która jest właściwa na jednej jest oznaczenie SLD5 (czarna). Czy to będzie ta? Bo z tego co znalazłem widziałem, że są SLD4 lub SLD7 a może ta liczba to tylko rok produkcji części?
Druga sprawa to manetka. Czy podejdzie manetka z innego modelu np. z MK4 albo jakiegoś Passata? Może ktoś już to robił i mi doradzi. Wiem że można połączyć odpowiednio 3 przyciski, ale wolę aby było to w manetce. Przeszukałem allegro ale nie znalazłem z MK3.
Wiem, że trzeba uaktywnić jeszcze ECU. Ile bierze warsztat za coś takiego. I gdzie mam szukać wtyczki do Vag-a? Patrzyłem za zaślepkami obok przycisku ogrzewania tylnej szyby, ale nie znalazłem. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Awatar użytkownika
Ceglarz
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Ceglarz » wt maja 08, 2007 23:12

To jest chyba kostka SLD4 ja u siebie nie miałem problemów bo kupiłem wraz z wiązką wtedy to się nieda pomylic :bigok: Manetka z B5 czy MkIV nie podejdzie, szukaj z MkIII, Passata B4. Koszt uruchomienia zależny od warsztatu, możesz sam kupić VAG i uaktywnic, lub poszukać kogoś z z forum z Twej okolicy z Vagiem.

Mówi rdza do rdzy: POLONEZA czas zacząć... [img]http://foolstown.com/sm/ura1.gif[/img]

Awatar użytkownika
spajrek
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: spajrek » śr maja 09, 2007 22:03

Mam jeszcze kilka pytań.
Czy trzeba dołożyć jakiś przekaźnik jeszcze do skrzynki czy powinien on tam już być?
Ile taka manetka kosztuje?
Ile za wiązke?

[b]GOLF GTi W12 650PS[/b]
[img]http://img.interia.pl/motoryzacja/nimg/golfie_gti_concept_side_1638564.JPG[/img]

Awatar użytkownika
Ceglarz
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Ceglarz » pt maja 11, 2007 14:34

spajrek, Nie trzeba przekaźnika w TDI, zakładasz manetkę, wiazka to 4 kabelki i bez nie tez sobie poradzisz, możesz ja sam zrobić. Manetka jest ciężka do dostania cena ok 100-200zł bez wiązki. Mi akurat sie udało kupić z wiązka. Jest też wersja "Zrób to sam" :bajer: wtedy potrzeba jeden przełącznik i jeden przycisk.

Mówi rdza do rdzy: POLONEZA czas zacząć... [img]http://foolstown.com/sm/ura1.gif[/img]

szatanek
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: szatanek » pt maja 11, 2007 15:06

Ceglarz czyli poprostu manetka z tempomatem oprucz stanadrdowego gniazda ma jeszcze miejsce na kostke z 4 wyjsciami ? tylko gdzie konkretnie podpina sie tą kostke z drugiej strony, gdzies koło bezpieczników tak?

Awatar użytkownika
damcio151
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: damcio151 » pt maja 11, 2007 15:12

szatanek pisze:tylko gdzie konkretnie podpina sie tą kostke z drugiej strony, gdzies koło bezpieczników tak?
wtyczka druga , tam gdzie się podpina jest za skrzynką bezpieczników , taka czarna , 4 pinowa

[ Dodano: Pią Maj 11, 2007 15:15 ]
szatanek pisze:oprucz stanadrdowego gniazda ma jeszcze miejsce na kostke z 4 wyjsciami ?
ma wtyczkę z kabelkiem :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”