Alternator z innego auta i kolo pasowe
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Alternator z innego auta i kolo pasowe
MAM TAKI PROBLEM PRZY SWOJEJ BORZE. ROZPADŁO MI SIE LOZYSKO W ALTERNATORZE W KORPUSIE OD STRONY PASKA. NA DODATEK ROZSYPAŁO SIE SPRZEGIEŁKO W KOLE NA PASEK . KUPIŁEM INNY ALTERNATOR OD SKODY SUPERB.WSZYSTKIE WARTOSCI ELEKTRYCZNE SA TAKIE SAME ALE WLASNIE TO KOŁO PASOWE JEST TROCFE INNE. JEST WEZSZE I WPUST NA PASEK JEST W INNEJ ODLEGLOSCI OD KORPUSU ALTERNATORA.KOŁO JEST PRZYKRECONE NA WALEK I TYLKO SPECJALNYM KLUCZEM MOZNA JE ODKRECIC.CZY KTOS JUZ ODKRECAŁ TO KOLO I CZY DA SIE TO ZROBIC BEZ TEGO KLUCZA. EWENTUALNIE OD JAKIEGO INNEGO SAMOCHODU ALTERNATOR BEDZIE IDEALNIE TAKI SAM.MAM 120 AMPEROWY CZY MOGE ZAMONTOWC EWENTUALNIE SŁABSZYNP 90 AMP.MOJ SILNIK TO 90 KM TDI Z 2001R.
Ostatnio zmieniony ndz maja 13, 2007 14:03 przez marivsz, łącznie zmieniany 1 raz.
witam
miałem podobną usterkę u siebie w aucie ,u mnie rozpadło się właśnie to koło i "szpec" od alternatorów powiedział że jak założę to koło bez sprzęgła to szybko poleci napinacz paska
u mnie siedzi 90A i robią takie wynalazki przy autach z klimą
klucze są na aleegro a jak pokombinujesz to odkręcisz bez nasadki wystarczy zblokować wirnik i złapać koło po zewnątrz i odkręcić jak nakrętkę
pzdr
miałem podobną usterkę u siebie w aucie ,u mnie rozpadło się właśnie to koło i "szpec" od alternatorów powiedział że jak założę to koło bez sprzęgła to szybko poleci napinacz paska
u mnie siedzi 90A i robią takie wynalazki przy autach z klimą
klucze są na aleegro a jak pokombinujesz to odkręcisz bez nasadki wystarczy zblokować wirnik i złapać koło po zewnątrz i odkręcić jak nakrętkę
pzdr
ALTERNATOR
NO TAK , ZBLOKOWAC WIRNIK TO NIE PROBLEM ,ALE AKURAT W TA STRONE W KTORA SIE ODKRECA DZIALA SPRZEGIELKO I PO PROSTUNI DA SIE TEGO ZROBIC CHWYTAJAC KOLO NA ZEWNATRZ