zaspawanie otworu po szyberdachu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

bogus_z
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

zaspawanie otworu po szyberdachu

Post autor: bogus_z » czw maja 03, 2007 21:32

witam,
mam juz dosyc szyberdachu. chcialbym go wywalic i zaspawac dziure jaka zostanie, zmienic podsufitke i gitara. na co zwrocic uwage i jak to zrobic. wersja z szyberdachem chyba jest inna niz ta bez (tzn. chodzi mi o konstrukcje dachu). i czy po zaspawaniu wstawic jakies wzmocnienia w poprzek, bo boje sie ze na tych dziurach to sie porozlazi. zeby nie bylo ze lakier popeka czy cos. chce zeby bylo jak by byl od nowosci bez szyberdachu.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
SToRM
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: SToRM » czw maja 03, 2007 22:49

Jak juz to wymienic cale poszycie dachu - na szrotach tego pelno..

greg

Post autor: greg » czw maja 03, 2007 23:22

bogus_z, ja cię nie rozumiem - nie taniej inny szyber jak z tym problem? ja bym tam chciał szyber bo dawnije miałem a teraz brak i nie będę chlastał dachu. Policz spaw + lakier... taniej szyber będzie

Awatar użytkownika
marek2907
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: marek2907 » czw maja 03, 2007 23:28

greg pisze:Policz spaw + lakier... taniej szyber będzie
i ewentualne późniejsze problemy z rudą i ewentualną fuszerkę majstra
jak coś to w mojej okolicy jest na szrocie szyberdach na 99 procent sprawny jeszcze siedzi w rozbitym Vento (jakiś miesiąc temu bynajmniej jeszcze tam był )

[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]

Darcyn
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Darcyn » pt maja 04, 2007 10:04

bogus_z, chyba gorszego pomysłu tu nie widzialem. jedyne wyjscie to wymienic caly dach, a pozniej na gieldzie "że po dachu"

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » pt maja 04, 2007 12:53

nie rób tego szkoda dachu, jak nie chcesz go uzywac to założ nową uszczelke i go juz nie używaj, spwanie najprawdopodobnije wyjdzie po jakimś czasie
No chyba ze faktycznie masz jakis "głębszy" problem i szyberdach nie pozwala ci sie skoncentrować podczas jazdy

bogus_z
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: bogus_z » sob maja 05, 2007 13:47

tu chodzi o to ze po urwaniu sie jakiegos elementu po lewej stronie dachu cos tam stuka mi na dziurach. jak mi cos stuka to szalu dostaje. a problem z szyberem w mk3 zna z Was tu odpowiadajacych napewno kazdy. pojde na szrot kupie dach zaloze i za rok znowu penie bedzie to samo. juz mam dwa z ta sama usterka. mam dosyc tego stukania. auto lata 30 000 km/rok i wszystko jest ok. boje sie ze jak zaspawam (pow. mi kolo 700 z pryskaniem calego dachu) ale chcialem poznac Wasza opinie. szczerze to fajnie jest sobie nawet odlonic ta roletke zeby wiecej slonca bylo. dach nie cieknie. wszystko ok. tylko to stukanie. aha i co jakis czas musze przesuwac recznie to cos po lewej w szynie bo sie wsuwa i sie daszysko opuszcza. naprawde nie wiem co zrobic. wywalil bym to w cholere zalozyl sobie nowke podsufite i bym mial usmiech na twarzy ale jak za rok ma mi sie cos z tym spawami dziac.....

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » sob maja 05, 2007 13:51

w rodzinie lata golf ktory ma 260 tys km i tylko uszczelka była wymieniana jak do tej pory, trzeba to zrobic porządnie isie nie bedize psuło
ale żeby zaspawywać dach bo cos sietelepie to szczerze mówiać nie slyszałem, tylko auta nie sprzedawaj z tego powodu
to sie daje narpawiac bez problemu, dla chcącego nic trudnego

bogus_z
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: bogus_z » sob maja 05, 2007 19:40

nie nie, bron panie Boze, ja nie robie tego po to zeby go sprzedac, bede nim jezdzil poki.... nie wiem co :). A wiecie moze gdzie mozna szyber nowy kupic?? czy np. jak bym pojechal do serwisu czy maja nowki sztuki?? Albo jak tak to naprawic ten co jest. Mam drugi tez zepsuty, moze jakies czesci sie pozamienia. Z tego co wiem to silnik tez padniety, wiec silnik tez trza kupic nowy. Ile kosztuje taka kompleksowa, porzadna naprawa i ile kosztuje nowy z silnikiem jezeli mozna kupic jeszcze. Powinny byc dostepne bo przerciez mk3 chyba do 98r produkowali.

pozdrowka

Awatar użytkownika
Lipek81
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: Lipek81 » ndz maja 06, 2007 12:16

Przecież na forum jest opisana metoda naprawy tego szybra, a także to, jak zapobiec przyszym awariom - tydzień temu naprawiałem taki szyber wg tej porady i jestem zadowolony - działa ok. Fakt, ze zajmuje to troche czasu, ale moim zdaniem warto - no i na pewno zrobisz to szybciej niż zaspawanie dziury + czas na zdobycie częsci(podsufitka + dach) + malowanie - a i tak będzie widać, że coś było kombinowane z dachem. Poza tym mogą być problemy przy sprzedaży - ewentualnie ktoś może zerknąć na wklejkę i będzie trochę zdziwiony (na wklejce będzie, że samochód ma szyber, a w rzeczywistości....)

- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.

bogus_z
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: bogus_z » ndz maja 06, 2007 16:14

Sluchaj Lipek a jak by Ci przywiozl 2 szyberki i kupilibysmy co trzeba a dodatkowo zaplacil bym Ci za naprawe i jeszcze bym Ci pomogl to nie zrobilbys mi tego?? ja nie mam czasu na dlubanie, a najchetnioej to dalbym to ludziom znajacym sie na tym niech mi to zrobia porzadnie niech dziala.

Awatar użytkownika
Lipek81
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: Lipek81 » pn maja 07, 2007 06:30

Jeżeli usterka polega na połamaniu lewej prowadnicy, a cała reszta jest ok, to nie ma problemu - jak coś to na priv.

- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”