Czy warto kupować łożyska MGK??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
otocon
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Czy warto kupować łożyska MGK??

Post autor: otocon » śr maja 02, 2007 18:12

Witam

muszę wymienić łożysko w tylnym lewym kole (przy wymianie klocków okazało sie że koło kręci sie z oporem) i natrafiłem na Allegro na łożyska MGK

http://moto.allegro.pl/item188918919_lo ... da_vw.html

co o nich sądzicie?

może ktoś już na nich jeździł?

aha jak to jest... lepiej jest wymienić od razu także w drugim kole czy darować sobie?

z góry dziękuję za pomoc

kupszczelisty
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
Kontakt:

Post autor: kupszczelisty » śr maja 02, 2007 18:33

kup sobie SKF lub FAG taki kąplet skf kosztuje 50 zł na koło ale przynajmniej pewne, ja już się przejechałem na łożyskach za 20 zł i podziękowałem, za dużo nerwów mnie to wyszło i kasy, teraz mam skf i jest gicior

Awatar użytkownika
chosen
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: chosen » śr maja 02, 2007 18:34

aha jak to jest... lepiej jest wymienić od razu także w drugim kole czy darować sobie?
JAk nic niema luzu i nie słychać w drugim kole zeby było złe, to nie wymieniaj. Po co marnowac kase skoro wszytsko gra.

A wlasnie i nie kupuj najtańszych, jak kolega wyzej, tez sie przjechalem :) 2 tys km wytrzymały ;)

Moje mk2 g60
viewtopic.php?f=87&t=402388" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek

jak_rog
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: jak_rog » pn paź 15, 2007 13:47

oj chyba widzę ze koledzy nie kupowali nigdy MGK :))) ... na naszym forum jest bardzo dużo osób które ode mnie zakupiły łożyska do swoich VW własnie firmy MGK ... i powiem szczerze, że bardzo dużo osób dzwoniło z prośbą o wysyłkę kolejnych zestawów dla znajomych bo im bardzo dobrze służą .... pozdro

co do kolegów którzy odradzają łożyska w granicach 20 zł :)
zgadzam się w 100 % bo zapewne zakupili CX, OPTIMAL lub inne śmieci :)
ale uwierzcie że niektóre "tańsze" produkty mogą być wykonane z podobnych jakościowo surowców jak SKF czy FAG w najwyższej klasie dokładności .. pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn paź 15, 2007 13:50 przez jak_rog, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”