Turbo MIX 1,9 TD > 1,6 TD Garett T-2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Z tranzola się średnio nadaje, bo nie ma haczyka do którego zaczepiasz sprężynę od regulacji wolnych obrotów. Poszukaj sobie jakiejś pompy z dużą sekcją i regulacją obrotów z tyłu.
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
moja ma ... a dawcą haczyka była dźwignia dozownika od golfa jak i elementu do którego gov jest zaczepiany, do tego kumpel co mi to zespawał i po problemie.t0mal pisze:Z tranzola się średnio nadaje, bo nie ma haczyka do którego zaczepiasz sprężynę od regulacji wolnych obrotów
jeszcze lepsza bo nie trzeba jej przerabiać to dźwignia z Man'a
arwam, znasz może nr. tej dźwigni z mana?
Golf mk2 "PANZERWAGEN" Off-Road Swap SYNCRO - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 3#p6148733" onclick="window.open(this.href);return false;.
Audi 80 B4 1,9 M-TDI 1Z
Audi 80 B4 1,9 M-TDI 1Z
niestety nie mam ale jak cię to poratuje to mogę Ci podać nr pompy z której pochodzi.
z tym że to jak będę w domu bo teraz z pracy piszę
z tym że to jak będę w domu bo teraz z pracy piszę
Będę wdzięczny, może uda mi się po nim dotrzeć.arwam pisze:mogę Ci podać nr pompy z której pochodzi.
Golf mk2 "PANZERWAGEN" Off-Road Swap SYNCRO - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 3#p6148733" onclick="window.open(this.href);return false;.
Audi 80 B4 1,9 M-TDI 1Z
Audi 80 B4 1,9 M-TDI 1Z
Nie wydaje mi się, że korektor dawki z ciężarówki to dobry pomysł - wróżę problemy z szarpaniem, wolnymi obrotami i pewnie będzie masakrycznie duża dawka startowa.
to pierwsze przy nie umiejętnym obchodzeniu się z gazem jest zauważalne.t0mal pisze:Nie wydaje mi się, że korektor dawki z ciężarówki to dobry pomysł - wróżę problemy z szarpaniem, wolnymi obrotami
to drugie nie występuje.
co do dawki startowej to już zależy jak sobie wszystko wystroisz.
jak u siebie podkręcisz dawkę to nie mów że nie kopci ci przy odpalaniu.
ja mam dźwignię z Man'a i jakoś tylko mgiełka przy odpalaniu jest.
za to jak ruszysz gazem to jest zasłona dymna.
dlatego mam podkładkę pod LDA.
i nie muszę kręcić już dawką żeby móc sobie rozwiązać problem z za małą mocą.