to chyba coś źle wiesz bo 2.0 TDI jest jednostką 4 cylindrową. Jeżeli masz farta i masz pompki siemensa to koszt jednej w aso ~2600, jeżeli fartem masz bosha to niecały 1000zł.Elusiwe pisze:Z tego co wiem to tamten silnik posiada 5 cylindrów.
Czym sie rozni SDI od 1.9D
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Czym sie rozni SDI od 1.9D
Możliwe że się mylę. Ale co do ceny to taki właśnie był koszt 1 wtryskiwacza, bo już 2 robili w tym silniku (3200zł zapłacili). Tata zastanawiał się nad tym silnikiem, ale jak się dowiedział (od znajomego mechanika) że ten silnik nie jest zbyt sympatyczny dla użytkownika i jego portfela to zrezygnował. Postawił na 1.9 TDi 90km
Golfi III 1.9D, wolnossący, 64 konny, niezawodny klekot (1Y) ;)
Ogdrzeję trochę kotleta.
Czy jest opcja żeby wcześniejsze SDI miały gaz na linkę ?
Swoją drogą ponoć niektóre graty z tego silnika sprawdzają się w TDI w akcjach "more power" tj. wałek rozrządu i większa fala w pompie paliwowej.
Czy jest opcja żeby wcześniejsze SDI miały gaz na linkę ?
Swoją drogą ponoć niektóre graty z tego silnika sprawdzają się w TDI w akcjach "more power" tj. wałek rozrządu i większa fala w pompie paliwowej.
- KamilP
- DieseL PoweR
ostryt4, SDI na pewno nie jest na linkę, to już jest inna konstrukcja, czujnik ma w pedale gazu i jest sterowany elektronicznie. Chyba że ktoś coś mocno namieszał
Pytam się bo na znanym nam Wszystkim portalu aukcyjnym była takowa "pompa do SDI" z cięgnem na linkę gazu, po mojej lekkiej uwadze że to nie jest ten element który się wydaje sprzedającemu że jest dostałem odpowiedź że tak, to jest do SDI, ludzie jednak wiedzą nie grzeszą.
Wiele razy już widziałem jak potrafią sprzedawać np. części do Transportera T4 1.9TDI, szkoda że fabryka takich nie wypuszczała, ale cóż lepiej chyba to "i" na końcu brzmi, to może dla tego ?
Wiele razy już widziałem jak potrafią sprzedawać np. części do Transportera T4 1.9TDI, szkoda że fabryka takich nie wypuszczała, ale cóż lepiej chyba to "i" na końcu brzmi, to może dla tego ?
- KamilP
- DieseL PoweR
Re: Czym sie rozni SDI od 1.9D
Ja juz ma tam części do samochodu nie kupię, kupiłem licznik, gość upierał się ze jest od TD a ja go wkładam do siebie i jest od TDi (czyli obroty x10). Tacy znawcy najgorzej ze z wyglądu się nie pozna, dobrze że na jakimś szrocie udało mi się go wymienić