Pęcheże powietrza w ukladzie paliwowym
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
ja jezdze z tymi pecherzykami powietrza od 5 miesiecy (nie wiadomo jak dlugo z tym jezdzil poprzedni wlasciciel:P). Auto przyspiesza b.dobrze odpala tez dobrze wiec jak narazie nie bede z tym nic robil tylko poczekam jeszcze z miesiac i razem z olejem i filtrem oleju wymienie filtr paliwa. Czy zdazylo sie aby komus te pecherzyki powietrza narobily "balaganu"?? Przeczytalem caly temat i widze ze prawie kazdy ma powietrze w przewodzie i nikomu to jak narazie nie zaszkodzilo...
[ Dodano: Nie Wrz 07, 2008 15:49 ]
polowicznie rozwiazalem swoj problem z pecherzykami powietrza. Przesunalem "zacisk" mocujacy wezyk przy filtrze paliwa o doslownie kilka mm w strone filtru paliwa i z paliwem juz nie leci powietrze, ale po zgaszeniu silnika pojawia sie pecherzyk powietrza w przewodzie (zauwazylem ze "cofa" sie on od strony silnika). Jak wyeliminowac ten pecherzyk nie mam pojecia...
[ Dodano: Nie Wrz 07, 2008 15:49 ]
polowicznie rozwiazalem swoj problem z pecherzykami powietrza. Przesunalem "zacisk" mocujacy wezyk przy filtrze paliwa o doslownie kilka mm w strone filtru paliwa i z paliwem juz nie leci powietrze, ale po zgaszeniu silnika pojawia sie pecherzyk powietrza w przewodzie (zauwazylem ze "cofa" sie on od strony silnika). Jak wyeliminowac ten pecherzyk nie mam pojecia...
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Problem z zapowietrzajacymi sie weżami od około 5 miesiecy, przyszła zima i kaplica!!wymiana filtra na orginał VW a potem na BOSCH oraz węży doprowadzjących i powrót oraz przelewowych+podgrzewacz paliwa(czarny plastik na powrocie umieszczony na filtrze) nic nie dały.założone zawory zwrotne na przewodzie podającym i powrocie-nic. Oględziny przewodów pod i w okolicach baku-brak wycieków, złączki(kolanka)też bez zarzutu. Test z butelką zamiast baku podłączoną pod filtr przyniusł efekt zadowalajacy!bablowanie 99,9%mniejsze!!pogrzebałem pod kanapą i zajrzałem do baku syf!!!wyczyszone i złożone do kupy!okazało sie również że na plastikowym kolanku o-ring(wąż zasilający) pęknięty choć nie było wycieku!!wymienione i zamieniłem węże powrót z podającym oczywiście przy filtrze równierz!!efekt - 4 dzien pali od strzała bąbli brak sukces!!koszty minimalne, efekt zadowalający!!mam nadzieje że komuś to pomoże bo ja osiwiałem przez moją borkę!!
POWIEM TAK W GOLFACH BYLY MONTOWANE WADLIWE 'SMOKI' O NR. 1J919138C I D PO ZMIANIE NA 1J919138H NIE BYLO ZADNYCVH PECHERZYgpel pisze:Na 99% jestem pewien, że to jednak te oringi. Spróbowałem posmarować je smarem silikonowym. Na chwile pomogło, ale pewnie nie na długo. Zastanawiam się co jeszcze mogę zrobić, ajk to uszczelnić?
Widzę, że rozwiązanie filtra w VW jest kiepskie. W poczciwej Corsie (silnik Isuzu) nigdy nie miałem takich problemów i o nich nie słyszałem. Tam były przewody przykręcane z dużą siłą z użyciem podkładki miedzianej, ale to całkiem inne rozwiązanie mocowania filtra.
hip 29
-
- Nowicjusz
hip 29 pisze:POWIEM TAK W GOLFACH BYLY MONTOWANE WADLIWE 'SMOKI' O NR. 1J919138C I D PO ZMIANIE NA 1J919138H NIE BYLO ZADNYCVH PECHERZY
Czy niedrożny smok może mieć wpływ na szarpanie przy wysokich obrotach ( oczywiście wtedy pojawia się powietrze w wężyku)
Nigdzie nie mogę znaleźć jak się czyści smok od wewnątrz..
wielu ludziom pomogło rozwiercenie zaworków więc warto spróbować u mnie tez po tej operacji jest OKi tu masz link jak wygląda smok i o jakie zaworki chodzi :http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=68872
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)