Jeżeli masz nowsza instalacje w golfie to podpinasz normalnie
Sanki mogą być od golfa II 1.6 tak jak ja mam. MOżesz również dać sanki od golfa III ale nw jak jest z 1.4
Róznicy po miedzy 2e a 9a raczej nie ma wszystkie łapy takie same , ale mogę sie mylić .
Wspomaganie możesz dać od paska albo golfa , ale chyba końcówki drązków musisz wymienić bo są dłuższe.. ale mogę sie mylić.
a i wachacze od golfa II zostawiasz.
swap silnika 2.0 z B3 do golfa 2- PROJEKT każdy moze pomóc
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- KoguT
- I am the Stig
- Auto: VW Golf MK4 Cabrio
- Silnik: ABF
- Kontakt:
swap silnika 2.0 z B3 do golfa 2- PROJEKT każdy moze pomóc
Łapy silnika z 1.3 i 1.4 nie pasują do 2e ani 9a (mowa o łapach przy silniku a nie na sankach bo te się zgadzają).
Silnik siada w MK2 na seryjne sanki. Dobrze jest tylko wymienić poduszkę za silnikiem na tą z mocniejszego silnika bo ori z 1.3, 1.6 i 1.8 są strasznie luźne i mocniejszy silnik będzie latał.
Jeśli skrzynka bezpieczników nowa to tylko wypina się starą wiązkę a wpina się nową.
Pompa paliwa 3bary. No i nie zapominajmy o chłodnicy.
To tak ogólnikowo
Dużo człowiek się uczy tak jak np ja robiąc swap w mk2 forumowicza MlodyKoguT. (Wcześniej swapowałem swojego mk3).
Silnik siada w MK2 na seryjne sanki. Dobrze jest tylko wymienić poduszkę za silnikiem na tą z mocniejszego silnika bo ori z 1.3, 1.6 i 1.8 są strasznie luźne i mocniejszy silnik będzie latał.
Jeśli skrzynka bezpieczników nowa to tylko wypina się starą wiązkę a wpina się nową.
Pompa paliwa 3bary. No i nie zapominajmy o chłodnicy.
Różnica w pompie paliwa. 2e 3bary a 9a 6bar (chyba że wkładasz wtrysk digifant to również 3bary).kuba170495 pisze:Jaka jest różnica pomiędzy wrzucaniem 2E ,a 9A do Golfa II?
To tak ogólnikowo
Dużo człowiek się uczy tak jak np ja robiąc swap w mk2 forumowicza MlodyKoguT. (Wcześniej swapowałem swojego mk3).