Przerobienie 1.6 D na 1.6 TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
- Kontakt:
obroty 1100 sa specyjalnie podwyzszone ale na nominalnych tez dziala ok, praca o dziwo bardzo rowna. Zawory da sie wieksze wstawic ale trzeba gnaizda od nowa napawac , co chyba nie jest za dobrym pomyslem, w/g ksiazki Glowa z 1.9 TD powinna byc odpowiednia ,a VNT dobra sprawa jednak geometria sie przydaje, 2 rzecz jest taka ze org. kkk26 ,czy tam garett T3 maja straszna zwezke przy wejsciu do czesci cieplej, co akurat mi nie odpowiada , przez to auto z dolu za duzo straci nim turbinka wyrowna , chyba zeby hybrydowac no sam nie wiem , moze ktos podpowie co mozna by w tym slinku zrobic ciekawego oprocz swapa oczywiscie, bo sie w sumie pomysly zaraz skoncza. A wroce jeszcze do tego nieszczesnego tloczka 10mm, glowica z iveco by byla niezla bo tam chyba nawet 12mm jest, a to nie jest merytom , ulomnosc tego silnka tkwi w jego glowcy, za male zawory i posredni wtrysk, jak zaloze glowe z 1,9 do zawory juz mam z glowy , ale czy cos by nie pokombinowal zeby zmienic faze wybuchu ropki? tzn . komore posrednia?
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
Kurcze, spawacz, ale masz plany Ile ty chcesz z diesla wyciągnąć ??
Bo jak dobrze pobawisz sie z pompa, dasz konkretną dawkę paliwa, ciśnienie na 1.3 bara, wydech przelotowy z przerobionym downpipem i będzie miał luzacko 100KM. A ty widzę, że konkret mody
Malutki OT: o co chodzi z wtryskami od SB, są lepsze niż od JR ?? Bo ja jak zmieniałem u siebie głowicę na tą z SBka to zostawiłem wtryski od JR, a mam je jeszcze . Jaka między nimi jest różnica ??
Bo jak dobrze pobawisz sie z pompa, dasz konkretną dawkę paliwa, ciśnienie na 1.3 bara, wydech przelotowy z przerobionym downpipem i będzie miał luzacko 100KM. A ty widzę, że konkret mody
Malutki OT: o co chodzi z wtryskami od SB, są lepsze niż od JR ?? Bo ja jak zmieniałem u siebie głowicę na tą z SBka to zostawiłem wtryski od JR, a mam je jeszcze . Jaka między nimi jest różnica ??
Ostatnio zmieniony ndz cze 15, 2008 21:46 przez Lukas-182, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Master
- Kontakt:
wtryski 135bar i 165 bar te w SB duzo lepiej miesznke rozpylaja i wiecej podaja. Daj z SB ja masz takie. Souler on ma sie szybko zbierac na obroty , a ze i koni tam troszke bedzie to juz zupelnie inna historia , 1,3 to max dmuchne tyle wystarczy moze nawet 1,1 zobacze , a kombinuje bo to by bylo za proste podkrecic turbinke i magiczna srobke mocy w pompie. Postaram sie dac jutro filmik jak smiga bez turbinki na wolno ssaku.A Wcale to tak glupio nie wyglada.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
-
- Forum Master
- Kontakt:
Same koncowki mozesz przelozyc. Sluchajta pany , Adv. timing moga tak zrobilem , 2 podkladki o 1/2 grubosci nominalnej -wiadomo o ktore chodzi , zafrezowane wieczko o 2mm i deczko mieksza sprezynka - tak to pownno byc? Czy nie tak ?
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
końcówki z SB są badziej wydajne niz z JRLukas-182 pisze:Jaka między nimi jest różnica ??
Wystarczy jak wymienisz sam końcówki jak ja wymieniałem to mi koleś zwrócił uwage ze to nie od tego modelu itd... a ja mówie wiem zakładać na moją odpowiedzialność i założył wyjścia nie miał
spawacz, Tutaj masz troche info o Adv. timing i linki doangielskich stron
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=142284
-
- Forum Master
- Kontakt:
A wiem ,juz czytalem wszystko co bylo mozliwe ,jestem ciekawy co by na to TROCHIM powiedzial.
[ Dodano: Pon 16 Cze, 2008 ]
co prawdza tloczka nie toczylem, tylko wieczko zafrezowalem , ciekawi mnie wieczko wTDI bo tam ma duzo brdziej wypukle ,co oznacza ze tloczek sie bardziej przestawia
[ Dodano: Pon 16 Cze, 2008 ]
co prawdza tloczka nie toczylem, tylko wieczko zafrezowalem , ciekawi mnie wieczko wTDI bo tam ma duzo brdziej wypukle ,co oznacza ze tloczek sie bardziej przestawia
-
- Forum Master
- Kontakt:
jest roznica wbrew pozorom ,i to nie mala , to prawda ze nie bede katowal auta , ale czasmi sa potrzebne wyzsze obr. a wtedy qpa , bo kat za niski i auta zamiast wypalac paliwo wyrzuca z tylu robiac czarna chmurke , kąt daje to ze przy 4800- 5600 auto nie traci momentu , bo caly czas jest kat przyspieszony .
- Dario84
- Forum Master
- Kontakt:
O ile uklad wtryskowy pozwoli Ci podac taka dawke paliwa, w co watpie...spawacz pisze:kąt daje to ze przy 4800- 5600 auto nie traci momentu
Ciekawe jaki jest kat wtrysku max w TD, trzeba by to zbadac oscyloskopem, albo porownac wybebeszone obudowy pomp, i same przestawiacze kata wtr
CTR Tuning: CHIPTUNING, DIAGNOSTYKA, MECHANIKA, ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, HAMOWNIA GG:3995871 tel 693784122
Mój golfik: MK4 ASZ CTR
NASZE PRACE CTR: http://www.facebook.com/ctrtuning" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój golfik: MK4 ASZ CTR
NASZE PRACE CTR: http://www.facebook.com/ctrtuning" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Forum Master
- Kontakt:
a chyba 17st. max jest w TDI. Sorki ze nie dalem filmu ,ale pogoda byla badziewna ,wiec sobie glowice sciagnolem , mam glowe z 1.9 TD ktora przechodzi porting i doprezenie na 22/3:1 z 19:1 jak ma fabrycznie. Mysle ze tak na PN pownina byc zalozna odpalona. Zdjecia soon ...