Programowanie immobilizera
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Shmatan, chyba się pokuszę a potem Vagiem zakoduje puste pastylki.
norberto1001, ale w serwisie czy u prywatnych magików?
Narazie sie wstrzymam bo zadzowniłem do gościa co sprowadzał mi auto w innej sprawie a on że znalazł jeszcze jakieś papiery i mi wysle pocztą - czekam wiec na te papiery, bo może tam gdzies PIN będzie - a gdzie go mogę szukać?? wyczytałem że na plastykowych kluczykach lub na metce doczepionej do kluczyków. A czy gdzieś na papierach z serwisu lub czymś podobnym umieszczali takie dane??
norberto1001, ale w serwisie czy u prywatnych magików?
Narazie sie wstrzymam bo zadzowniłem do gościa co sprowadzał mi auto w innej sprawie a on że znalazł jeszcze jakieś papiery i mi wysle pocztą - czekam wiec na te papiery, bo może tam gdzies PIN będzie - a gdzie go mogę szukać?? wyczytałem że na plastykowych kluczykach lub na metce doczepionej do kluczyków. A czy gdzieś na papierach z serwisu lub czymś podobnym umieszczali takie dane??
Wydechy do każdego auta robione na zamówienie - profesjonalne podejście MTG (Płock)
Wyciąganie wgnieceń bez lakierowania (Płock)
VW Golf MK3-> Audi A3-> VW Touareg
Wyciąganie wgnieceń bez lakierowania (Płock)
VW Golf MK3-> Audi A3-> VW Touareg
niczym nie odczyta przez OBD II jeśli immo blokujeShmatan pisze:kod możesz jedynie odczytać z licznika, przez jego gniazdo lub obd2
[ Dodano: 02 Mar 2010 10:38 ]
<do usuwającego posty>,jeśli napisałem że mogę koledze pomóc to chyba taki post nie jest do usunięcia
Ostatnio zmieniony wt mar 02, 2010 11:39 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
norek111, nie znam się na tym, ale jestem w 100% pewien że się da - u mnie rozkodował się immo, nie działał żaden z kluczy (tzn migała kontrolka od immo ciągle po wsadzeniu), a majster podłączył swoje dziwne urządzenie do obd, licznik odliczał sekundy (od 7000 ), po czym zostawił to tak u mnie w samochodzie, pojechał sobie, przyjechał za półtorej godziny, i odczytał pin.
auto odpalało jak migała kontrolka immo ?Shmatan pisze:norek111, nie znam się na tym, ale jestem w 100% pewien że się da - u mnie rozkodował się immo, nie działał żaden z kluczy (tzn migała kontrolka od immo ciągle po wsadzeniu), a majster podłączył swoje dziwne urządzenie do obd, licznik odliczał sekundy (od 7000 ), po czym zostawił to tak u mnie w samochodzie, pojechał sobie, przyjechał za półtorej godziny, i odczytał pin.
Ostatnio zmieniony wt mar 02, 2010 13:15 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
witam
ja niestety dostalem samochod z jednym kluczykiem pilotem 3 przyciskowym samochod rocznik 2004 golf mkv i oczywiscie chodzi mi o jak najtansze dorobienie takiego kluczyka znalazlem na alegro kluczyk o takim samym kodzie jak ja mam HL O ......Klik chodzi mi o jak najprostsze wytlumaczenie mi co mam zrobic ?? do kluczyka nie mialem pinu ;/ kupic kluczyk taki uzywany?? oczywiscie dorobienie grota to juz inna sprawa;/ ale moze mi ktos poradzi co mam zrobic?
ja niestety dostalem samochod z jednym kluczykiem pilotem 3 przyciskowym samochod rocznik 2004 golf mkv i oczywiscie chodzi mi o jak najtansze dorobienie takiego kluczyka znalazlem na alegro kluczyk o takim samym kodzie jak ja mam HL O ......Klik chodzi mi o jak najprostsze wytlumaczenie mi co mam zrobic ?? do kluczyka nie mialem pinu ;/ kupic kluczyk taki uzywany?? oczywiscie dorobienie grota to juz inna sprawa;/ ale moze mi ktos poradzi co mam zrobic?
- cobreti
- Sprzedawca
- Auto: Skoda Octavia 2 FL
- Silnik: BLT
- Kontakt:
Panowie a czy Motordiag Komfort Manager ten czeski programik nie odczytuje pinu??
Bo u mnie pokazuje jakis 4 cyfrowy kod kluczyka??
Skoda Octavia 2FL kombi powered by PowerTDI 365KM&664Nm
Wtryskiwacze, Turbiny, Sprzęgła i inne - http://powertdi.pl
REGENERACJA WTRYSKIWACZY http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 4#p6915064
Wtryskiwacze, Turbiny, Sprzęgła i inne - http://powertdi.pl
REGENERACJA WTRYSKIWACZY http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 4#p6915064
nie odczytujecobreti pisze:Panowie a czy Motordiag Komfort Manager ten czeski programik nie odczytuje pinu??
[ Dodano: 13 Cze 2010 11:46 ]
ale zawsze możesz się upewnić,wpisz niby dodając kluczyk to zobaczysz