Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
Kącik posiadaczy MK4
Robson91, Moduł 1JO można ruszyć tylko kablem rs232 i programem vdc i innej opcji nie ma żeby uruchomić domykanie szyb.
Kącik posiadaczy MK4
Albo wylutowanie sterownika i odczytanie go poza modułem
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=533635" onclick="window.open(this.href);return false; powoli do przodu...
Kącik posiadaczy MK4
Pytanie do tych co wywalali regulacje gwintu z tyłu: Czy to normalne że na podniesionym aucie na podnośniku sprężyna jest bardzo luźna (prawie może by ją wyjąć) ?
Re: Kącik posiadaczy MK4
Tak, to normalne, bo te sprężyny są krótsze niż normalne.
Wysłane z mojego SM-T705 przy użyciu Patapalka
Kupię: Wkład dojazdówki 18"
Sprzedam: 3SDM 0.01 18" 5x100 8,5J i 9,5J + Nexen N'Fera SU1
MK4 GTI TDI -> Mój szaraczek
Sprzedam: 3SDM 0.01 18" 5x100 8,5J i 9,5J + Nexen N'Fera SU1
MK4 GTI TDI -> Mój szaraczek
Czyli za każdym razem trzeba je dobrze ustawić przy opuszczaniu. Jeszcze jedna dziwna kwestia się pojawiła a mianowicie prawa strona usiadła o jakiś 1cm bardziej niż lewa - odboje takie same + 2klipsy i widać różnicę ;/yogi_ziom pisze:Tak, to normalne, bo te sprężyny są krótsze niż normalne.
-
- ->|<-
U siebie w 1J0 (tym podobno wadliwym) skasowałem błąd.sebekgolf pisze: 1C0 dało się bez problemu kasować błąd poduszki.
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
Re: Odp: Kącik posiadaczy MK4
Nie ma wadliwych modułów, jest tylko wadliwe oprogramowanie do diagnostyki.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
uj wie...tylko jeszcze mnie zastawia nr części, początek jest 1J0 - czyli angol czy europa to samo...a wiadomo nagrzewnice są inneiigAlisArr pisze:Qto napisał(a):
hmmm...ja pierwsze widzę
Dobra...a w Etce ktoś to znajdzie ?
Niparts też nie znajduje, może faktycznie tylko z nagrzewką...
nie...ja prułem na drobne wszystkie wiązki w aucie, auto rozebrane do gołych blach a aku nie odpinałem po prostu nie włączać zapłonuMattpl pisze:Do wyjmowania foteli z poduszkami lepiej aku odpinać, nie?
nie jest trudno...jeśli ma się program który to ogarnie, a póki co chyba jedynym programem do czytania eepromu w tych komfortach jest VDC PRO....a że jest to program dosowy to musimy mieć kabelek RS232 i odpowiedniego lapka.Robson91 pisze:Powie mi ktoś czemu tak trudno jest aktywować domykanie szyb w module 1J0 ?
Kącik posiadaczy MK4
Qto, no i tu pies pogrzebany skąd wziąć
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=533635" onclick="window.open(this.href);return false; powoli do przodu...
Kącik posiadaczy MK4
Qto, osobiście wpakowałem stacjonarny pc do auta i uruchomiłem domykanie szyb bo nie mogłem dorwać laptopa z rs'em.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
mass143, też chciałem...ale akurat jak poskładałem elektrykę to ojciec kupił lapka z COM Także na pożyczonym też program działa
Kącik posiadaczy MK4
Co śmieszne, przez dwa lata nie udało mi się zastosować tego "bajeru" w jakimś praktycznym celu