hmmm nie ma czegos takiego jak cisnienie na katach wtrysku, VAGiem mozesz odczytac kat wtrysku kanal 000, oraz np dawke paliwa jaka komputer koryguje na wtrysku zeby rowno silnik pracowal tj kanal 013Lennox pisze:odpowiedział że przez okreslenie ciśnienia na kontach wtrysku i gdzies tam jeszcze może określić ciśnienie za które odpowiadają pierścienie
z tego co sie orientuje to cisnienie sprezania mozna odczytac VAGiem w silnikach na PD ale w naszych 1z itp nie idzie, tylko manometr
kazdy silnik ma ten walek o ktorym on mowi, bo chodzi mu o walek rozrzadu, no ale bez przesady - moze delikatnie pryskac co znaczy ze jest olej w silniku i jest dobre jego cisnienie, ale nie zeby upier...ci caly silnik i szybe przednia, to juz jest za duzoLennox pisze:Co do tego tryskania olejem spod korka twierdzi że mam tak jakiś wałek który powoduje ten rozprysk
co do dymienia to nie jestem pewien ale to raczej na pewno pierscienie za to odpowiedzialne beda, tak samo za chlapanie z pod korka wlewu oleju, ale niech sie moze wypowie ktos bardziej w temacie!!
ja tez niestety, bo cos kreci(powiem szczerze że przestaje wierzyć temu mechanikowi)
PS sprawdz jeszcze tak jak ci mowilem co sie dzieje po zdjeciu weza od odmy?