Nówka silnik z fabryki czy warto???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Rabacik i cena włożenia troche zmienia postać rzeczy. Ale mimo to, silniczek ma już parę lat za sobą. Leżakowanie raczej takim rzeczom nie służą.Prawie 9 lat to troche jest. Byłbym ostrozny. Daja gwarancję, tylko w razie czego jej wyegzekwowanie będzie troche kosztowało. Wrzucisz go co poniesie za soba pewne koszty i co bedzie jak okaze sie ze jednak nie jest w idealnym stanie. Uszczelki i paski raczej należałoby wymienić. Ale cena jest zachecająca
ja na Twoim miejscu nawet bym sie nei zastanawial tylko brał:)...szczegolnie , ze przekladka we wlasnym zakresie
https://www.facebook.com/BadPhotographer?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
no fakt przemówiło to do mnie, ale mam jeszcze mieszane odczucia że coś nie takMarihuana Man pisze:No to wyobraź sobie taką sytuację. Kobitka wyjezdza ostatnim wypustem AAZ '97 na drogę... Po roku "nienagannej" w swoim mniemaniu jazdy zaciera silnik... Oddaje auto do ASO i co?
Nie wyobrażam sobie by ktos powiedział:.. Proszę Pani, ten silnik już nie jest produkowany... Jest tylko nowszy i żeby działał musimy Pani wymienić też cały osprzęt....
Poza tym silnik AAZ jest oferowany w serwisie do dzisiaj... Tak jak pisałem powyżej cena jego wynosi 16500zł. Zamawiasz i po tygodniu jest na serwisie. I nie sądze, żeby to były leżaki magazynowe z '97 roku.
może mają poszczególne części i montują to w silnik i dopiero po sprawdzeniu
idzie na sprzedaż ..., wiem że części są prdukowane nawet po zakończeniu produkcji
nie tylko 10 lat ale i więcej
na razie z Tobą sie zgodzę
[ Dodano: Pią Gru 29, 2006 08:12 ]
czy ja wiem czy jest zachęcająca ...jhosef pisze:Ale cena jest zachecająca
chyba wolałbym kupić mkII po swapie i modach na TDI z jakimś AFN ...
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
-
Gitner
- VW Baron

- Auto: Szukam... i NC700X
Ale czy za taka kase? W jakim stanie bedzie silnik? Mody nie robi sie po to by jezdzic po "dziadkowemu"..RobertP pisze:chyba wolałbym kupić mkII po swapie i modach na TDI z jakimś AFN ...
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wiec tak postanowione we wtrorek jadę do Holandii i przy okazji chyba wezmę ten motor- ale potrzebuje ostatecznych porad - co mam jeszcze w nim sprawdzic i jakie papiery od nich wziąć
Postanowiłem ze chyba tego motoru nie bede pchał do ojca samochodu, tylko kupimy MKIII z 96r w idealnym stanie z padnietym motorem i włożymy ten. Liczymy ze zamkniemy sie w 10 tys i bedziemy mieli prawie nowe auto
Pytanko czy można kupić budę z benzyny- bo one maja mniej km najeżdzone i wrzucić tego TD???? Brakujące cześci bedziemy mieli ze starego MkIII- czy bedzie z tym problem- TD nie ma elektroniki wiec powinno byc ok. Mam na oku MIII GT z 96 z padnietym motorem z przebiegiem 103 tys km z Niemiec ale silnik benzyna poza tym wszytsko jak nowe. Chciałem sobie zrobić takiego cukierczka do jeżdzenia ale sie boję ze mogę sie przeliczyć z ta robotą- Co myślicie????? Boję się jak cholera zawsze to troszkę kasy 
za 6,5kzł był taki golfik mk2 jak trzeba gdybym miał zbędna kaskę wziąłbym go napewnoGitner pisze:Ale czy za taka kase? W jakim stanie bedzie silnik? Mody nie robi sie po to by jezdzic po "dziadkowemu"..RobertP pisze:chyba wolałbym kupić mkII po swapie i modach na TDI z jakimś AFN ...
i nie po to żeby jeździć po dziadkowemu, no może nie do końca, mam swój umiar...
[ Dodano: Sob Gru 30, 2006 07:25 ]
można to robić ale muszisz uzbroić sie w cierpliwość i mieć deczko kaski na takie zmianyPinkFloyd pisze:czy można kupić budę z benzyny- bo one maja mniej km najeżdzone i wrzucić tego TD???? Brakujące cześci bedziemy mieli ze starego MkIII- czy bedzie z tym problem- TD nie ma elektroniki wiec powinno byc ok. Mam na oku MIII GT z 96 z padnietym motorem z przebiegiem 103 tys km z Niemiec ale silnik benzyna poza tym wszytsko jak nowe. Chciałem sobie zrobić takiego cukierczka do jeżdzenia ale sie boję ze mogę sie przeliczyć z ta robotą- Co myślicie????? Boję się jak cholera zawsze to troszkę kasy
wiesz trochę elektryka jest inna, inne liczniki, nawet skrzynia może Ci nie podejść
ale zawsze za niektóre części z tego benzyniaka weźmiesz kaskę i co nie co do kupisz do TD
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN