Nie odłączał...Nie trzeba było odłączać półosi od skrzynki.
[MK2 1.3] PILNIE POTRZEBUJĘ POMOCY
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
to ja ten pierwszy post nie zrozumiałem widocznie. Sorki. Półoś to całość, a kolega miał na myśli pewnie tylko wyjęcie przegubu ze łożyska w zwrotnicymarcin86pl pisze:Witam! Mam problem - wziąłem się za wymianę gumowej osłony na przegub. Zdjąłem koło, wymontowałem półośkę z przegubem i nie wiem jak zdjąć zabezpieczenie w przegubie żeby rozłączyć półośkę...Chodzi mi o wymianę osłon gumowych na przednim przegubie...Chcę to zrobić sam. Proszę o pomoc, najlepiej w formie krótkiej instrukcji krok po kroku...
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Rozwiązałem problem...
Muszę przyznać, że mieliście rację. Wystarczyło puknąć młotkiem przez drewnianego klocka. Nie odłączałem półośki od skrzyni biegów. Wystarczyły dosłownie 4 puknięcia i przegub poprostu się zsunął. Później wystarczyło zdjąć starą osłonę gumową i założyć nową. Gdybym wiedział, że tam nie ma takiego zabezpieczenia jak w Seacie to od razu użyłbym młotka. Ale sami wiecie - jak sie boi, żeby nie stracić kasy to sie uważa...a w tedy najlepiej poradzić się kogoś, kto ma pojęcie o całej sprawie...Wszystko dobrze i nic się nie popsuło...
DZIEKI WIELKIE ZA POMOC (macie ode mnie po punkcie )...
POZDRAWIAM!
(Podejrzewam, że jeszcze was pomęcze w przyszłości...)
Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc...
DZIEKI WIELKIE ZA POMOC (macie ode mnie po punkcie )...
POZDRAWIAM!
(Podejrzewam, że jeszcze was pomęcze w przyszłości...)
Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc...