spoko, niema żadnego zaworu. Włączenie grzania nic tu nie zmienia ani przy spuszczaniu płynu, ani oprzy napełnianiu, ani przy odpowietrzaniu.miś fazi pisze:a jak przekręcasz pokrętło grzania to co sie wtedy dzieje ?
układ chłodzenia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
jak nie widzisz zaworu nagrzewnicy w środku auta to zobacz w komorze silnikowej tam gdzie wchodzą przewody ogrzewania do kabiny moze tam masz bo były różne rozwiązania
[ Dodano: 27 Sie 2006 22:05 ]
ja nie pisze ze na samej nagrzewnicy tylko musisz miec odcięcie dopływyu gorącego płynu do nagrzewnicy
[ Dodano: 27 Sie 2006 22:05 ]
ja nie pisze ze na samej nagrzewnicy tylko musisz miec odcięcie dopływyu gorącego płynu do nagrzewnicy
- Paweł Marek
- V.I.P.
to o czym piszesz to dodatkowy termostat który jest w niektórych tylko MK2 i nie puszcza płynu do nagrzewnicy na zimnym silniku. Jego działanie nie zależy od ustawienia pokrętła grzania. Można go ścignąć przy spuszczaniu płynu jeśli te paredziesiąt ml z nagrzewnicy ktoś chce koniecznie wylać ale to chyba przesada. Zresztą to jest psujący się element i praktycznie niewiele daje. Ociupinkę się silnik szybciej nagrzewa w zimie, za to w środku później się robi ciepło i nie wiem co jest ważniejsze. A jak się zepsuje (już chyba we wszystkich MK2 się zpesuły) to tylko problem z grzaniem jest.,miś fazi pisze:jak nie widzisz zaworu nagrzewnicy w środku auta to zobacz w komorze silnikowej tam gdzie wchodzą przewody ogrzewania do kabiny moze tam masz bo były różne rozwiązania
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
dziwne bo jeszcze nie widziałem w żadnym MK3, a widziałem sporo. Ale może mam pecha i już powyciągane .miś fazi pisze:ja mam MK3 ale mam przed sobą ksiązki od wszystkich modeli i w kazdym jest zawór nagrzewnicy
Hehe. Przypomina mi się jak ojeciec w Syrence walczył z tymi zaworami, ciągle się lało i lało z nich. Makabra.