jak sprawdzac olej:))
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- anton:-)
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Krzylu zgadzam sie w 100% z kolegą
bo kazdy silnik bedzie brał olej i nie rozumiem takich ludzi ze mówia ze mój to jest igła i nic nie bierze ja wczesniej jezdziłem nie stety na lotosie i dolewałem mu na 10000tys ok 1.0 l lecz postanowiłem zmienic olej na castrol 15w40 i teraz na 7500km oleju mi wystarcza bez dolewki ale oczywiscie z miarki ubywado min mniej wiecej z połowy wskaznika.Wiec ludzie nie łykajcie sciemy ze mi to nie bierze bo w to nie uwierze DLACZEGO?? pracuje w zakładzie mechanicznym chyba najlepszym we swoim miescie i tyle co juz widziałem i słyszałem to mi wystarczy wiec głowa do góry i 0,5 - 1.0l to jeszcze nie tragedia
P.S.Kumpla starym kupił nowego scenica(renault) i po przejechaniu 9000tys musiał jechac do serwisu na dolewke bo było na min

P.S.Kumpla starym kupił nowego scenica(renault) i po przejechaniu 9000tys musiał jechac do serwisu na dolewke bo było na min

G R U P A L U B E L S K A
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
anton:-), przejadę 7500 tyś swoim 1V tak do 100 km\h i na bagnecie nic nie brakuje (może setka).
[ Dodano: 05 Lip 2006 20:35 ]
Albo nie dawno zmieniłem pierścienie w JR i ma już przejechane chyba 5 tyś. dzisiaj rano sprawdzałem olej i nic nie brakuje.
[ Dodano: 05 Lip 2006 20:35 ]
Albo nie dawno zmieniłem pierścienie w JR i ma już przejechane chyba 5 tyś. dzisiaj rano sprawdzałem olej i nic nie brakuje.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
Pawel Mejer pisze:nie ma co sie oszukiwac,to pewne ze bedzie ci bral olej - to w koncu TDspecWROC pisze:zobacze jak nie bedzie brac oleju to zarzuce mu mobila
ja osobiscie nie polecam oleju polskich marek - zarznelem 2 silniki na lotosie - nie katujac autka!!
nie polecam rowniez do twojego VW oleju innego niz mineralny. syntetyk przeleci ci przez uszczelki na zewnatrz jak przez sitko
hej! mam mk2 1,6 TD przebieg 240 tyś i pomykam na półsyntetyku. w warsztacie polecili mi olej opla jest tani tj ok70 pln a to jest nic innego jak mobil! wymieniam olej co 10-12 tyś dolewki max 0,5-1 l.
zielone jest piękne
1Y 270tys przebiegu... olej lotos 15w 40.... odpala przy -30 z pierwszego strzału.... objade astre 1.6 a oleju od wymiany do wymiany (15tys) nie ubedzie ani kropla
Jak silnik jest dobry to nie ma prawa "brac" oleju!!!!!
w koncu po cos wymyslili pierscienie olejowe i uszczelniacze zaworów.... :green_fuck:

Jak silnik jest dobry to nie ma prawa "brac" oleju!!!!!

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.